“Vores plejeboliger er ikke kun for gamle gamle, men et alment tilbud til seniorer,” fortæller områdeleder Benedicte Forchhammer på åbent hus dag i Hasle Lokalcenter på Rymarken.
Åbent hus med fremvisning af nye plejeboliger
Lokalcentret har inviteret indenfor bl.a. for at vise sine nye plejeboliger frem. “Folk skal se vores plejeboliger og opdage, at det ikke er noget frygteligt noget,” håber Benedicte Forchhammer. Ikke alle de nybyggede plejeboliger er udlejet, og interesserede med plejebehov kan straks efter visitering flytte ind i en attraktiv plejebolig.
Tilbud til seniorer
Formålet med at holde åbent hus er desuden, at borgere i området får øje på de muligheder, der også er for seniorer, der ikke bor i Centret. Benedicte Forchhammer peger på mulighed for socialt samvær og brug af Lokalcentrets faciliteter. “Jeg tror, at flere kunne have glæde af at bruge vores cafe til et måltid mad en gang i mellem som afveksling hjemmefra,” mener Benedicte Forchhammer, som også glæder sig over liv og aktivitet omkring centrets nyanlagte petangue-bane.
På åbent hus dagen serverer cafeen flæskesteg, og køen ved middagstid viser, at mange har følt sig fristet af det tilbud.
Afdeling for mentalt velfungerende
Ergoterapeut Naja Gulbæk viser rundt i en ny afdeling med plejeboliger for mentalt velfungerende med fysiske handicap. I den hyggelige fælles spisestue med åbent køkken dufter lækkert af mad. I opholdsstuen med udsigt og altan falder en stor fladskærm på tidløs vis ind i pæne møbler af ældre dato, som lokalcentret har fået foræret.
‘Spritvognen’
Freddy Sørensen er frivillig hjælper. I dagens anledning serverer han kaffe og brød til åbent hus gæster. “Ellers kører jeg rundt med ’spritvognen’ til arrangementer,” griner Freddy Sørensen og peger på en række flasker i baggrunden. Freddy Sørensens kone er medlem af Lokalcentrets brugerråd. De bor begge stadig på 35. år i Bispehaven. “Vi kender jo mange af de gamle på Lokalcentret fra den gang, de boede derovre i Bispehaven. Så vi kan sige noget til hovedet af dem og have det sjovt sammen,” fortæller Freddy Sørensen fornøjet.
I øvrigt gør Freddy Sørensen opmærksom på, at det ikke er spor ukorrekt at tale om ’gamle’. Det er heller ikke nedsættende. Tværtimod.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.