Steffen Thomsen stiller sig tvivlende over for, at somalier og andre etniske minoriteter har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, fordi arbejdsgiverne foretrækker europæisk arbejdskraft på midlertidigt ophold i Danmark.
Steffen Thomsen er blandt andre erhvervsrettede gøremål sekretariatsleder for Brabrand Erhvervsforening Han har tidligere til Aarhusvest-portalen udtalt, at der er job til alle i Vestbyen, der ønsker et job.
Derfor har Aarhusvest-portalen bedt Steffen Thomsen om en kommentar til portalens interview med Mulki Hussein fra Shaqo. I interviewet beklager Mulki Hussein, at arbejdsgivere foretrækker arbejdserfarne tyskere og andre europæere på midlertidigt ophold i Danmark som arbejdskraft.
Videre fra et skodjob
Steffen Thomsen fastholder sin opfattelse, at der er job til alle. Hans erfaring er, at selv en arabisk dreng med lang straffeattest er efterspurgt på arbejdsmarkedet. “Hvis man vil tage de job, der passer til ens kompetencer, kan enhver få et job,” lyder den kontante melding fra Steffen Thomsen: “Vil man f.eks. søge et job i rengøring eller som avisbud, kan man starte den dag i morgen og tjene 20.000 kr. om måneden. Jeg bør måske ikke sige det, men gør det så alligevel: Tag dog det skodjob, du ikke bryder dig om, og gå videre derfra! Er du først inde på arbejdsmarkedet, åbner der sig nye muligheder.”
Internettet som netværk for at få et job
Det er efter Steffen Thomsens mening også en myte, at der skal personlige netværk til for at få et job: “Det eneste netværk, du behøver for at få et job er internettet. Søg der, og gør dig klart, at det er et fuldtidsarbejde som ledig at søge de job, du gerne vil have.” 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.