“Her er så stille,” siger Serpil Akinci i sit nye hus på Helenelyst med et lille smil uden beklagelse i stemmen. Efter en kort pause føjer hun eftertænksomt til: “Her føler jeg, at jeg bor og lever i Danmark.”
Serpil Akinci er sammen med sin mand og deres 6-årige søn Cihan for kort tid siden flyttet fra Gellerupparken til ejerbolig på Helenelyst. Serpil Akinci er glad for det gode naboskab på Helenelyst: “Man hilser på hinanden, taler sammen og drikker kaffe hos hinanden. Jeg har allerede vænnet mig så meget til at bo på Helenelyst, at jeg næsten har svært ved at forstå, at jeg har boet i Gellerupparken.”
– men ikke et ondt ord om Gellerupparken!
Serpil Akinci’s mor Feride Gøvercile, som også bor på Helenelyst efter 22 år i Gellerupparken, er på besøg. Hun siger med et fast blik på borgerjournalisten: “Nu skriver du ikke noget dårligt om Gellerupparken.” Det lyder som et krav, der ikke er til diskussion.
Mor og datter er enige om, at lejlighederne i Gellerup er vældigt gode. Og de er begge imponerede over den gode service, de mange aktiviteter og indsatsen for vedligehold fra Brabrand Boligforening. Men de beklager samstemmende, at ikke alle beboere værdsætter det og behandler boligen og området ordentligt.
Serpil Akinci har boet hele sin barndom i Gellerupparken. “Den gang var man ikke så isoleret i forhold til sine naboer. En af vores naboer hed Emma. Hun var det sødeste menneske, og som barn kunne jeg komme og gå hos hende.”
En glæde at gå på arbejde hver morgen
Både Serpil Akinci’s mand og hendes far er ansat i Brabrand Boligforening. De er begge meget glade for at arbejde der. Kammeratskabet og samarbejdet er fint, og arbejdsforholdene er gode. De er glade hver morgen, når de går på arbejde. Serpil Akinci forsikrer, at det er hun også. Hun arbejder som lægesekretær hos en praktiserende læge i Hasle, som hun beskriver som en dejlig chef.
Dansk ejerbolig og tyrkisk fest
Boligen på Helenelyst er samme størrelse som lejligheden i Gellerup. “Ejerboligen her på Helenelyst er meget dyrere, men det er jo opsparing og investering,” forklarer Serpil Akinci.
På spørgsmålet, om de agter at blive i Danmark, svarer Serpil Akinci og Feride Gøvercile et rungende ja i munden på hinanden. Det er Serpil Akinci’ opfattelse, at mange med tyrkisk baggrund nu sælger deres huse i Tyrkiet for at få penge til en ejerbolig i Danmark.
Men når Serpil Akinci’s lillebror om kort tid skal giftes, sker det med mindst 1500 gæster i Hornslethallen til to dages fest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.