Da borgerportalen ankom til åbent hus på Lokalcenter Gellerup tirsdag var arrangementet så småt ved at rinde ud. Der havde været allehånde åbne værksteder og informationsbutikker; nævnt i flæng en café med frokosttilbud og et Sundhedscenter bl.a. med blodtryksmåling.
Kunstværk
Nu resterede serveringen af en Kronprinsesse Mary-kage og afsløring af et kunstværk, skabt ud fra hendes besøg 6/6 sidste år. Væggene i caféen er i forvejen udsmykket med fotos fra gamle dage. På borde ligger utallige brochurer. Forslag kan lægges i en kasse. En hyggepianist underholder, mens personalet serverer kaffe og kage. Kunstværket viser sig at være kollager, skabt af fotos fra kronprinsessens besøg, som bl.a. Jyllandsposten havde doneret. Ginette Wien, en mangesidig kunstner, der i det mindste tidligere var stærkt inspireret af orienten, har forestået skabelsen af værket godt hjulpet af bl.a. Tove og Lis.
Kursus i dansk
Borgerportalen kommer til at sidde midt i, hvad der viser sig at være et hold i dansk for begyndere. Lærerinden fortæller, at holdet er meget blandet. Walid fortæller, at han kun kommer i Lokalcentret for at gå til dansk, men de andre kommer her ofte. To afghanere bruger træningslokalet.  En kurder fortæller, han kommer her for at lære dansk. ”Her sker mange ting, og her kan jeg møde mange mennesker”, fortsætter han. ”Mange mennesker vil gerne være sammen med andre. Det er ikke godt at sidde hjemme. Så ser man kun fjernsyn og kommer til at veje 300 kg. Her ser man mange ting. At lære et nyt sprog er meget svært for ældre. De unge lærer det hurtigt”. Nydanskerne er lidt generte ved at skulle spørge om hjælp, da kaffen serveres.
Til slut synges ”Brabrand-Sangen”. Sproglærerinden må forklare, at den indeholder mange gamle ord, som unge danskere heller ikke kan forstå.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.