Selv en vellykket renovering kan have sine mangler. Den beboervalgte afdelingsbestyrelse konstaterede, at det stort anlagte renoveringsprojekt i Bispehaven ikke i tilstrækkelig grad havde forholdt sig til det store antal børn i Bispehaven.
Motoriske udfordringer
Eva Christensen fra afdelingsbestyrelsens legepladsudvalg fortæller om behov for fysiske udfoldelsesmuligheder for de 6-14årige. Især drenge i den alder har brug for motoriske udfordringer for at ’krudte af’.
Resultatet af overvejelserne er blevet et aktivitetsområde for de større børn. “Vi ville netop give denne børnegruppe et tilbud, der ikke signalerede ’legeplads’, understreger Eva Christensen: “En ’rutsjebane’ skulle ikke være en rutsjebane. Det er blevet et par stålrør, som børnene kan komme ned – og op – ad på mange andre måder end at sætte sig på enden og glide ned.”
Der er gynge specielt konstrueret til stå op på. Stålrør er formet som skateboardbane. Og et drejeapparat, man kan opholde sig indeni under rundturen, er ifølge Eva Christensen uhyre populært.
Glad stemning i stedet for ballade
“Der er gang i den konstant,” konstaterer Eva Christensen med tilfredshed og fortsætter: “Aktivitetsområdet har totalt forandret stemningen. Nu er der ikke ballade, men herlig råben, latter og hvinen. Vi oplever, at der kan være børn til kl. 23 om aftenen, hvor de må slæbes hjem.”
Legepladsudvalget har fundet redskaber ved at gå på jagt i udbudet fra forskellige firmaer. Alt er sikkerhedsmæssigt i orden, trods den udfordrende karakter. Eva Christensen oplyser, at prisen har været 0.5 mill. kr., som det er lykkedes at finde på Bispehavens eget budget.
Plan om mere til børn
Legepladsudvalget har en langsigtet plan for yderligere udbygning med legeredskaber i Bispehaven. Næste år håber udvalget at kunne skaffe midler til mega-gynger.
På ønskelisten står også en multibane til de mange forskellige slags boldspil. Den investering håber legepladsudvalget at kunne skaffe fondsmidler til at realisere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.