Søndag eftermiddag blev Gellerupparken på det nærmeste invaderet af kunstere, musikere og dansere, der kom rejsende til fra Holstebro på en sendefærd for at lave et kunstnerisk og folkeligt sammenskudsgilde med borgerne i Gellerup.
Målet var at fejre de kulturelle mangfoldigheder og samarbejdet i Region Midtjylland hele vejen fra vest til øst. Sendefærdet skal forbinde yderpunkterne i regionen i et kulturelt sammenskudsgilde, der synliggør samarbejdet og den kulturelle mangfoldighed, der findes på tværs af de geografiske afstande. 

Med Holstebros viceborgmester Arne Nielsen i front foran alle deltagerne fra Holstebros Festuge lagde missionen ud som et festligt optog med start fra Bazar Vest. Over 200 mænd og kvinder deltog i det store optog, der som en kulturfærd gik gennem bydelen til festpladsen i Gellerupparken med masser at musik og dans, som fik rigtig mange nysgerrige Gellerup-beboere ud på altanerne.

Lad løjerne gå i gang
På Festpladsen stod den århusianske formand for kulturudvalget, Rabih Azad-Ahmad, og bød velkommen til gæsterne, og så kunne løjerne ellers gå i gang.

De optrædende fra Holstebro var både lokale og udenlandske gæster. Og der var både balletdansere, balinesiske dansere, motorcyklister, brasilianske trommeslagere og mange flere, der i forbindelse med Holstebro Festuge og i samarbejde med folk fra Odin Teatret havde sammensat en lang række flotte, spændende og farverige indslag.
Se flere her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.