Den fælles brochure for alle sommerferieoplevelser i Gellerup kommer i denne uge. Med rette hedder det i brochuren: ”Ikke tid til at tage på ferie”. Her er et utroligt vidtfavnende og spændende udbud. Nævnt i flæng Gellerup Højskoles sommerkurser, syværksted, cykelture, sport og en skønhedsfestival.
Fjerne lande
Et af de mere eksotiske tilbud er således en Latinamerikauge i Globus 1.
”Det er en sjov måde at lære om andre lande på,” siger Sofie Pedersen fra Mellemfolkeligt Samvirke, der står for arrangementet. ”Vi har meget gode erfaringer fra sidste år, hvor 70 børn på lignende måde oplevede Afrika,” fortsætter hun. ”Da var den store hal i Globus 1 omdannet til en afrikansk landsby og vi havde bl.a. rollespil.
Workshops fra Latinamerika
I år bliver det meste samlet i workshops. Der bliver et peruviansk landskab, hvor to uddannede skuespillere underviser i drama. Udgangspunkt  bliver noget om gamle legender, og det kommer til at handle om at bruge alle sanser.
En anden workshop kommer til at handle om kunsthåndværk fra Guatamala. Her skal vi lave en piñata. Det er en tønde lavet af papmaché, som bliver fyldt med slik. Derefter drejer det sig om at slå til den ligesom ”at slå katten af tønden” ved Fastelavn, men vel at mærke med bind for øjnene.
Den tredje workshop laver mexicansk mad. 70 børn skal have frokost hver dag.
Endelig bliver der en workshop med dans og musik. Man kan lære capoeiera. I virkeligheden er det en kampdans, som blev danset af slaver i Brazilien. Hermed øvede de kampsport på plantagerne, men umiddelbart lignede det dans.
“Og så bliver der også mulighed for at lære samba,” slutter Sofie. 
Brochuren kan afhentes i Globus 1 og hos klubberne i Gellerup. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.