Etniske ældre fra grupperne i ’Tid Til Familie’ arrangerer kulturdag i Rådhushallen søndag 22. juni kl. 12-16. Der er gratis adgang for alle.
’Tid til familie’ søger at skabe bedre vilkår for ældre indvandrere i Hasle, Herredsvang og Gellerup. Det sker ved at skabe aktiviteter, for og sammen med de ældre medborgere, i samarbejde med indvandrerfamilier, aktive foreninger og andre, som vil deltage.
Den 22. juni rykker Århus Vest ind på Rådhuset og viser traditionel dans, musik og sang fra Somalia, Vietnam og Iran. Der bydes på gratis smagsprøver på vietnamesisk, iransk og somalisk mad.
Der kan derudover købes mad og drikkevarer til rimelige priser.
Arrangørerne håber at se rigtigt mange til en mangfoldig eftermiddag med gode oplevelser.
‘Tid til familie’ har fokus på ældre indvandrere
’Tid til familie’ handler om de ældre indvandrere. Mange af disse ældre kom i arbejde i Danmark, fordi der var brug for deres arbejdskraft.
Men de fik aldrig tid eller mulighed for at deltage i sprogundervisning eller aktiviteter, som kunne integrere dem i det danske samfund. De har i dag nået pensionsalderen. Nogle klarer sig med støtte fra familien. Andre er ensomme og isolerede og kender ikke til de muligheder, der tilbydes dem.
Formålet med ’Tid til familie’ er at sætte aktiviteter i gang, som de ældre medborgere ønsker.
‘Tid til familie’ blev igangsat for midler stillet til rådighed af Urbanprogrammet. Det muliggjorde uddannelse af frivillge mentorer for de ældre. Projektet førte til aktiviteter for ældre fra etniske minoriteter på Lokalcentre i Århus Vest. Iranere holder cafe-arrangementer på Lokalcenter Toftegården. Ældre somaliere mødes i Lokalcenter Gellerup, og ældre vietnamesere har lært at bruge internet og e-mail på Hasle Lokalcenter.     
Se www.tidtilfamilie.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.