“Fritid, idrætsfaciliteter og sundhed” var emnet i den tredje workshop under mødet på skolen onsdag d. 18. juni mellem borgerne, Århus Kommune, Boligforeningen Århus Omegn og Viby Andelsboligforening. Den gruppe borgere der diskuterede emnet, kom med følgende konklusioner.

Ny hal
De fritidsfaciliteter som Søndervangskolen har, er tæt bookede, og der er behov for mere plads til bl.a. den lokale idrætsforening Athletic South med over 300 medlemmer.
Viby Gymnasium vil gerne forbedre sin idrætsundervisning til eleverne, og vil gerne have opført en idrætshal til dette formål. Hvis dette kan realiseres i samarbejde med Helhedsplanen for området, kommunen og de forskellige boligforeninger, kan en ny hal anvendes lokalt eksempelvis kl. 16 – 24 samt i weekenderne. Her kan der dyrkes mange forskellige idrætsgrene, hallen skal indrettes fleksibelt, så den kan anvendes bredt, også til kulturelle aktiviteter, som musikhus, teater o.l.
Søndervangskolen kan herved aflastes, og kan få nyindrettet kombi-bibliotek, med tilhørende café, internet-faciliteter, og ungdomsskolen, som også mangler plads, kan få mere rum til sine aktiviteter.
Ungdomsskolen mangler plads
Johs Justesen – Fritids- og Ungdomsskoleleder – udtalte, “Vi mangler plads til vore aktiviteter og derfor vil det være fint, hvis Søndervangskolen kan blive aflastet, og kapaciteten udvides f.eks. på gymnasiet. ” Aftenskole aktiviteterne for voksne kan også få et løft med større udbud og plads til flere arrangementer og undervisning. I nær tilknytning til skolen kan også etableres sundhedscenter se også “Bedre rekreative arealer i området”(se link herunder).

KFUM spejdere
Generelt beskæftigede gruppen sig med en bred vifte af muligheder for fritids- og idrætslivet. Spejderne fra KFUM var også repræsenteret, og ville gerne udbyde deres aktiviteter i området i juli måned fra d. 8 – 11, under temaet “En helt almindelig aften”. Vedrørende dette arrangement kontakt Jimmy Krag fra www.scoutacademy.dk eller pr. mail jimmykrag@spejdernet.dk. Indholdet for emnet vil være generelle, adspredende aktiviteter for unge på 4. til 9. klassetrin.
“Vi er også interesserede i at arbejde med at få uddannet nye ungdomsledere, som kan arbejde i området.” udtaler Jimmy Krag
Læs også  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.