Et væltet skilt ved foden af Hasle Bakker mod Skjoldhøjkilen oplyser, at Århus Kommune er i gang med at anlægge ’1,9 kilometer sammenhængende stier i Skjoldhøjkilen’.
Anlæg af natursti i gang efter forsinkelser
Anlæg af motionsstier og et naturstiprojekt med ’undervisnings-stationer’ med it-forbindelse blev ved indvielsen af Hasle Bakker i december måned bebudet færdiggjort allerede i april.
Sekretariatschef Henrik Stampe fra Idrætssamvirket har flere gange til Aarhusvest.dk måtte ’udsætte’ projektet, når portalen fulgte op på sagen. Men for en måned siden mente han bestemt, at der efter mange formelle vanskeligheder nu ville komme gang i arbejdet.
Aarhusvest.dk har ved selvsyn konstateret, at det er sket.
Motion med naturoplevelser
Ved det væltede skilt starter en nyanlagt sti ud gennem Skjoldhøjkilen. Stien slynger sig afvekslende gennem det smukke område de to kilometer ud til Holmstrupgårdvej. Undervejs møder man forberedelserne til de nyskabende ’undervisnings-stationer’.
Der mangler stadig skiltning. Derfor kan turen godt blive længere end de to kilometer. Ældre stier krydser og kan f.eks. føre en ad et spor, der ender blindt i byggepladsen for udvidelse af Bazar Vest.
Lidt omveje lod ikke til at genere den eneste, Aarhusvest.dk mødte på turen. Trods sin glæde over anlægget ønskede han hverken at lægge navn eller billede til sin oplevelse. Men en sludder fik vi, inden han gik videre i sommervarmen med mål i Kolt.
Der vil ikke alene være god motion at hente på stianlægget. Vestbyen får adgang til en mangfoldighed af naturoplevelser midt mellem sine byområder.
Se selv efter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.