Problemer med bandevold og chikanerier fra skolebørn i Bispehaven ville ikke være så store, hvis vi havde en helårsskole, der holdt åbent i ferierne.
Det mener Torben Haugaard, skoleleder på Ellekærskolen, der har Bispehaven som en del af sit skoledistrikt.
Helårskole med åbent i ferier
“Der bør være mulighed for at bruge skolen i ferierne. Vi kunne arrangere mange forskellige slags kurser og aktiviteter. Der skal nok være en overvægt af noget med idræt, men også drama med opbygning af en lokal teaterforestilling kan være en mulighed, “siger Torben Haugaard med overbevisning. Han tror på, at skolen også på denne måde kan gøre en forskel, hvis den får midlerne til det.
Et gammelt problem vokset i sommerferien
Eva Christensen, der som beboer i Bispehaven er trådt frem med sine oplevelser af vold og chikanerier fra en gruppe børn og unge, har oplevet, at omfanget af hærværk er gået grassat i sommerferien.
Men allerede før jul holdt afdelingsbestyrelsen i Bispehaven, som Eva Christensen er medlem af, krisemøde om problemerne.
Eva Christensen har følt chikanerierne på egen krop efter en episode i marts, hvor hun greb ind over for et overfald på en ældre beboer i Bispehaven. “Det er ikke smart at gøre, hvis man vil være i fred,” indrømmer hun, “men det er nødvendigt at prøve på at råbe kommune og andre myndigheder op.”
Problemer med marginalisering bør ikke havne hos sagesløse beboere
Eva Christensen er frustreret over at opleve problemer med børn og unge sendt tilbage til beboerne. “Det kan ikke være vores opgave. Det må være en opgave for kommunen og andre myndigheder at klare problemer med marginalisering, som tilfældigvis er havnet i Bispehaven,” mener Eva Christensen.
“Jeg er vred på de børn og unge, der skaber vold og hærværk,” lyder det ærligt fra Eva Ckristensen, “men jeg kan på den anden side godt forstå, at der kommer problemer. Der var f.eks. ønske om en multibane, som hverken blev tilgodeset ved renoveringen af Bispehaven eller på anden måde. Og nu er der kun beboernes egne bidrag over huslejen at gøre godt med.”
Underforsyning af tilbud i Århus Vest
“Vi kommer ikke uden om, at der må gøres noget ved den fortsatte underforsyning af tilbud til de mange børn og unge i Århus Vest. Også selv om der nok stadig vil være nogen uden for rækkevidde, der ikke vil bruge dem,” understreger Eva Christensen.
Samtidig fremhæver hun stadig værdien af den legeplads, hun tidligere har fortalt om til Aarhusvest.dk. Selv om chikanerierne også har fundet vej til den.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.