”Vi har 25- 30 brugere hver dag, så vi har altid meget travlt,” siger jurist Hanne Marstal.
I venteværelset sidder der en familie og venter, mens Hanne og Rabih Azad–Ahmad svarer på spørgsmål.
Gellerupparkens retshjælp er ikke bare retshjælp for Gellerupparken, men fra over hele Jylland. Stedet er ved at få så godt et omdømme, at folk kommer dertil selv fra Kolding og andre steder langt væk fra Århus.
Retshjælpen kan hjælpe med er private sager. Da de primært hjælper folk i Gellerupparken, har de en del udlændingesager såsom asylansøgninger, opholdstilladelser, familiesammenføring og andre problemer, som folk kan have med myndighederne.
Hjælp med uforståelige breve.
De kan hjælpe med at forstå breve fra myndigheder, svare eller kontakte modparten og hjælper med at klage, hvis der er behov for det. Nogle gange skal folk blot have hjælp til at forstå de breve, de modtager fra myndigheder, da de ofte er skrevet på et meget svært sprog, som ofte kræver en advokat til at tyde.
”Ofte er folk rådvilde om, hvad de skal gøre, hvis de får et officielt brev, for folk tror ofte på det, der står i breve fra advokater, og tror derfor ikke, der er mulighed for at ændre den afgørelse.” siger Rabih Azad–Ahmad.
Retshjælpen har vundet nogle sager, som de er meget stolte af. De ankede sagen om 300 timers reglen for et ægtepar, som havde mistet kvindens kontanthjælp, fordi hun ikke havde arbejdet 300 timer inden for de sidste 2 år. Ankestyrelsen afgjorde, at kvinden ikke skulle miste sin kontanthjælp, da hendes mand var i ordinært arbejde. Denne sag har dannet præcedens.
De har også arbejdet med udsmidningssager fra Gellerupparken, hvor hele familier er blevet opsagt fordi et af børnene har begået kriminalitet. ” Vi har oplevet, at der har stået en mor med 7 børn med en opsigelse i hånden,uden at vide, hvad hun skulle gøre,” siger Rabih Azad–Ahmad, ” og der har vi så fået informeret hende om, at hun ikke bare uden videre kan blive smidt ud.”
Selvom der er travlt, giver de sig altid tid til alle, for de er meget engagerede.
”Dette arbejde er ikke bare jura, det handler om mennesker,” siger Rabih Azad–Ahmad, inden han går ind for at hjælpe den ventende familie.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.