Ellekærskolen vil sætte børnene i skoledistriktet i stand til at starte og blive på distriktsskolen. Det påpeger Ellekærskolens leder Torben Haugaard.
Skolen spiller på flere strenge for at undgå, at elever flyttes til andre skoler efter en sprogtest, der viser behov for særlig indsats for sproglig indlæring.
Ellekærskolen kan klare sprogproblemer 
Torben Haugaard vedgår ærligt, at et faldende elevtal kan give Ellekærskolen overlevelsesproblemer. Men han understreger i samme åndedrag, at skolen er parat til at tage udfordringen med sprogproblemer hos elever op. “De kan lære det her på skolen,” understreger han uden tøven.
“Vi har hjertet med i arbejdet, og vi brænder for at løse opgaven,” fortsætter Torben Haugaard. Han fremhæver konkret kurser for pædagoger og lærere på skolen i undervisning af dansk for fremmedsprogede
Sprogstimulerende projekter
Siden februar har Ellekærskolen deltaget i projekt ’Den røde tråd’, der har til formål at koordinere indsatsen for børnenes sproglige udvikling fra sundhedsplejerske over daginstitution og skole til ungdomsklub. Fra 0 til 18 år skal indsatsen skabe sammenhæng mellem barnets sproglige udviklingsfaser.
Ellekærskolen er med i planlægning af en samlet indsats for sprogudvikling hos førskolebørn. Det sker i samarbejde med skoledistriktets daginstitutioner og med støtte fra Videncenter for Sprog og Integration under kommunens magistratsafdeling for børn og unge. Torben Haugaard glæder sig over interesse fra alle parter, for at sprogproblemer løses, således at sprogtest bevarer skoledistriktets børn på Ellekærskolen.
Torben Haugaard har positive forventninger til et samarbejde mellem skolens læsevejledere og de kommende sprogvejledere i daginstitutionerne, som er under uddannelse.
En ide med at bruge matematik til at fremme sproglig bevidsthed hos førskolebørn er tidligere forsøgt løbet i gang. Men nu ser et samarbejde mellem matematiklærer Peter Müller og forskere ved Aalborg Universitet ud til at kunne bringe også dette projekt på skinner. Børns sproglige udvikling skal stimuleres ved brug af hverdagens observationer til også at tælle sig til et bedre sprog.
Magnetskole
Matematikprojektet er sammen med sundhed og bevægelse led i synliggørelse af en attraktiv skoleprofil. Det er møntet på den tiltrækning hos skoledistriktets forældre og børn, der er formålet med de lidt ekstra bevillinger, skolen modtager i kraft af sin status som magnetskole.
Se også www.ellekaerskolen.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.