En række eksisterende bænke i Danmark er ved at få navneforandring til dialogbænke – af den slags, hvor man kan styrke integration gennem samtale.
En af bænkene står i City Vest, nærmere bestemt mellem butikkerne Ønskebørn og Feltons. På mandag den 11. august sætter tre personer sig på den for at føre “interkulturel” dialog, og alle er velkomne til at høre på og være med.
De tre er borgmester Nicolai Wammen, Mehrangiz R. Jahandari fra Interkulturel Kvindeforening og Cherith Pedersen fra Integrationsrådet.
Dialogbænkene er opfundet af Dansk Flygtningehjælp, der vil benytte EUs år for interkulturel dialog til at sætte gang i den mellemfolkelige snak. Århus Kommune er gået med på ideen og opretter flere bænke i byen.
“I en storby som Århus er der ikke tradition for at vi taler sammen i det offentlige rum. Vi bevæger os af sted mellem hinanden med vores eget mål for øje uden at reflektere noget videre over hinandens forskelligheder. Bænkene tilbyder en mulighed for at stoppe op et øjeblik og måske få en snak med en anden der gør det samme,” hedder det i en pressemeddelelse.
Så husk, at hvis du sætter dig på bænken i City Vest, så får du chancen for at tale med en person, du ikke kender – endnu.   
Alle arrangementer vil blive annonceret på den interkulturelle kalender www.interkultur2008.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.