Brabrand Sognegård på Engdalsvej er rammen om et righoldigt udbud af aktiviteter og et omfattende frivilligt arbejde.
Formanden for Brabrand Menighedsråd Leif Kerstens understreger over for Aarhusvest.dk, at alle er velkomne til arrangementer i sognegården eller med tilknytning til sognegården uanset bopæl eller tro.
I den aktivitetsstille sommerperiode er Brabrand Sognegård udvidet, bygget om og renoveret. Og sognegården står nu klar med bedre forudsætninger for efterårets aktivitetsprogram. Det gælder bl.a. med 20% mere plads i mødelokaler.
240 i frivilligt arbejde
Leif Kerstens fortæller, at de aktive i frivilligt arbejde i sognegården udgør 240 personer. Men det omfatter så også arbejde med tilknytning til sognegården som genbrugsbutik, sangkor, lokale spejdere og besøgstjeneste for ældre.
“Vi hylder det, vi kalder udvalgsprincippet,” forklarer Leif Kerstens, “de enkelte aktiviteter i sognegården skal være selvkørende med frivilligt arbejde blandt deltagerne. I ’Seniorfamilien’ for ældre og ’Åben Familie’ for børnefamilier betyder det, at aktive også selv laver mad i sognegårdens køkken til arrangementerne.”
Aktiviteter i sognegården
Både ’Seniorfamilien’ og ’Åben Familie’ starter efterårssæsonen fredag den 22. august med en drøftelse af efterårets foredrag og øvrige arrangementer. ’Seniorfamilien’ kl. 18 og ’Åben Familie kl. 17.30.
Sognegårdens onsdagscafeer er startet efter sommerferien. Næste arrangement er onsdag den 20.august kl. 14-16, hvor naturvejleder Bjarne Golles vil fortælle om naturen omkring Brabrand Sø og Årslev Engsø.
Menighedsrådets Aktivitetsudvalg arrangerer foredrag og fester i vintersæsonen. Og Kunstudvalget har sin næste fernisering i sognegården søndag den 10. august kl. 12 med kunstneren Elle-Mie Ejdrup Hansen.
Aktiviteter ‘ud af huset’
Mandecafeen arrangerer ture. Oplevelsesudvalget tilbyder hvert andet år en uges højskoleophold og hvert andet år en udlandsrejse. I 2008 er lagt et program om store fynboer på Ryslinge Højskole den 6.-12. september.
Lørdagshøjskolen tilbyder en foredragsrække under fællestitlen ’Fra pavekirke til folkekirke’ med tilmelding senest den 15/9 til sognegårdens kirkekontor.
Så er der for resten også legestuer og sangaftener. Og sognegården er en aktiv medspiller i Brabrand Kulturuge den 16.-24.august.
Hvis du vil vide mere: Ring til kirkekontoret 86260645, eller send en mail til cev@km.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.