Den amerikanske ambassadør i Danmark kom på besøg på Ellekærskolen, fordi Hussein Omar har gået på skolen.
Hussein Omar gik i 9. klasse på Ellekærskolen i sidste skoleår. I det kommende skoleår skal Hussein Omar på High School i USA. Det er kommet i stand takket være et legat til Hussein Omar fra den amerikanske ambassade.
Efter et besøg i USA om integration med en delegation af skolefolk formidlede Ellekærskolens modersmålslærer Niels Hussein kontakten til den amerikanske ambassade. Og Hussein Omar fik efter prøver og interview på ambassaden et legat, der gør opholdet i USA muligt.
Ifølge Ellekærskolens leder Torben Haugaard tilkendegav ambassadøren ved sit besøg på skolen i foråret, at Hussein Omar havde gjort så godt et indtryk på ham, at han måtte se Hussein Omar’s skole.
En rollemodel
Men det er ikke kun den amerikanske ambassadør, der er imponeret af Hussein Omar. På hans skole beskrives han som en stor begavelse og et målbevidst menneske. Ellekærskolen er stolt af Hussein Omar, og skolen glæder sig over at have haft ham som en elev, der ses op til.
Afrejsen til USA er den 21. august, men Hussein Omar får først et par dage før at vide, hvor i USA hans værtsfamilie bor.
Rejsebreve til undervisningsbrug
Skoleleder Torben Haugaard håber at kunne overtale Hussein Omar til at sende rejsebreve fra USA hjem til Ellekærskolen. Rejsebrevene skal skiftevis være på dansk og engelsk, og det er Torben Haugaard’s hensigt, at skolen skal bruge brevene til undervisningen i engelsk og andre fag.
Hjem til handelsuddannelse 
Hussein Omar drømmer om en handelsuddannelse, når han vender hjem fra USA. Men lige nu er han optaget af at leve op til de forventninger som rollemodel, Ellekærskolen og andre har til ham. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.