Den bageste ende i Gellerup Badet, hvor der før lå et fire meter dybt bassin, ligner for øjeblikket en byggeplads.  Og hvis ikke det var fordi, at næstformand Dieter Britz fortæller, at medlemmerne i Århus Klatreklub glæder sig til, at rummet bliver færdigt, så vil man aldrig gætte, at det er Danmarks største klatrecenter, der er ved at tage form.

Fire spanske håndværkere er i fuldt sving med at samle det kæmpe puslespil af rammer og plader, som snart kommer til at dække alle væggene i den store hal, der i løbet af sommerferien er blevet afskåret fra selve svømmehallen med en høj skillevæg.

”Vi forventer, at alle væggene er sat op inden efterårsferien. Derefter skal vi til at montere grebene, som klatrerne bruger til at holde sig fast i,” fortæller Rikke Milbak, der er en af Århus Klatreklubs byggeledere på projektet.

”Vi regner med at være helt færdige, så vi kan holde åbningsreception for alle vores medlemmer den 1. november. Og så vil vi gerne invitere alle lokale fra Gellerup og andre nysgerrige til en offentlig reception søndag den 9. november. Her bliver rig mulighed for at prøve at udfordre sig selv på væggene,” lover Rikke Milbak.

Det bliver uden sammenligning Danmarks største klatrecenter. Tager man en tur fra bunden af bassinet på de fire meter og op til loftet i badet, er klatreturen på 15 meter.
Åbenhed og aktivitet
Udendørs er de spanske håndværkere i gang med at bygge et cykelskur, som udenpå kommer til at fungere som en udendørs skulpturvæg, man også kan klatre på.

”Vi er meget interesseret i også at blive et tilbud til området herude. Vi skal ikke bare være en lukket forening omkring os selv,” forklarer Rikke Milbak.

I dag har Århus Klatreklub ingen medlemmer, der bor i Gellerupparken. Men det håber foreningen ændrer sig. Og at tyde efter interessen på sommerens store legedage i Gellerup de seneste to år, så er børnene i Gellerup vilde med at blive udfordret på klatrevæggen.
Skandinavisk mesterskab til Gellerup
Århus Klatreklub er en af Danmark største klatreklubber med godt 350 medlemmer. Og allerede i december skal klubben være vært ved dette års Nordiske Mesterskaber i ruteklatring.
“Vi forventer, at der kommer 30 deltagere fra hele Skandinavien, fortæller Erik Karlsen fra klatreklubben.
 
Læs mere på: www.aarhusklatreklub.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.