(Uddrag af artikel på www.sporttrack.dk)
Bilal Naif virker ved første øjekast som en almindelig ung mand på 17 år fra Gellerup-området i Århus. Til dagligt læser han til lageroperatør, mens en stor del af fritiden bliver brugt på fodbold.
Men ikke som spiller: Hans interesse for fodbold ligger på den anden side af kridtstregen, ude på bænken, som ellers normalt ikke er en special attraktiv plads i fodboldverdenen. Der er dog alligevel én plads på bænken, som er særdeles interessant og ofte meget omtalt – nemlig trænerens.
Det er også her Bilals interesse ligger. Han vil gerne være professionel fodboldtræner i England, og ambitionerne er høje, trods hans unge alder.
Lederuddannelse i Libanon
Derfor meldte han sig til Sporttracks nye lederuddannelse, hvor han nu er midt imellem to moduler. Før det har han deltaget i Bedst i Vest-projektet, som er en forgænger til Sporttrack, ligesom han også har deltaget i en lederuddannelse indenfor fodbold i Libanon, hvor han blev coachet af en engelsk træner han stadig i dag arbejder med.
Lige nu kører kurset i Tilst, og snart kommer turen til Viby Syd.
Så hvorfor Sporttrack?
“Jeg har altid været meget interesseret i sport, da mange i min familie dyrker forskellige former for idræt. Mine sportslige interesser ligger indenfor fodbolden og derfor valgte jeg at tilmelde mig, da jeg først og fremmest har nogle ambitioner, jeg gerne vil have opfyldt,” siger Bilal.
“Derudover kommer jeg også til at bruge min fritid på noget fornuftigt, og jeg vil lære en masse ting, som jeg kan tage med videre. Man kan vel sige, at jeg på den måde udvikler mig.”
Trænet drenge og piger i Gellerup
“Jeg vil gerne engang være professionel fodboldtræner. Jeg har tidligere spillet selv ude i Brabrand, men jeg synes det er mere spændende at træne. Jeg har indtil for få måneder siden trænet både drenge og piger i alderen 5-22 år i en lille klub ude i Gellerup, hvor vi deltog i turneringer og alt muligt,” fortæller Bilal Naif.
Formålet med Sporttracks lederuddannelse for unge er at få flere tosprogede unge til at hjælpe, enten som træner eller leder, i deres lokale forening i Århus-området.
Bilal er på nuværende tidspunkt ikke tilknyttet nogen forening eller klub, men fortæller, at han arbejder på at starte en fodboldklub i England sammen med sin træner fra uddannelsen i Libanon.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.