"Snak med fremtiden" hedder et teaterprojekt, der gennem den sidste tid har været en integreret del af danskundervisningen for fjerdeklasser på Ellekærskolen. Ideen er hentet hertil fra Norge, hvor den har været praktiseret med stor succes.

Lærer, dramaturg og instruktør samarbejder
Projektforløbet kulminerer torsdag, når forestillingen går over scenen i Gellerup. Forløbet skal vise eleverne "indersiden" af teatret. Børnene skal ikke være skuespillere, sådan som i mange andre projekter. Derimod har de udviklet ideen og skrevet manuskriptet. Det er et resultat af et samarbejde mellem deres dansklærere, Tove Mathiassen og Zitta Bromer, dramaturg Bjørn Brinck og instruktør Kim Asmussen fra projektet Snakmedfremtiden.

Anderledes danskundervisning
"Eleverne blev hurtigt fanget. Undervisningen var noget anderledes i forhold til, hvad de er vant til. Jeg havde f.eks. brugt meget energi på at fortælle eleverne, at de skulle være musestille, og så som noget af det første fik de at vide, at de skulle råbe i munden på hinanden for at få ideerne ud af busken – det var totalt fedt, og lidt morsomt. Derudover tror jeg, at undervisningen har bidraget til at tydeliggøre fortællerammen over for eleverne og det er helt sikkert noget de alle sammen kan bruge i deres fremtidige skriftlighed", siger Zitta Brommer.

Inspireret af teatrets arbejdsmetoder
"Det har været inspirerende at følge de arbejdsmetoder, der anvendes på teatret. Jeg har bl.a. snakket med min 4. klasse om, at man faktisk kan komme langt med dramatisering af tekster uden brug af ret mange rekvisitter", supplerer Tove Mathiassen.

Praktisk info
Emnerne i stykket bliver sladder, mobning og at far og mor skændes, fremgår det af snakmedfremtidens hjemmeside. I løbet af torsdagen spilles to forestillinger.  kl. 13 og 15. Entré kr. 30 – Billetbestilling v/ Nojazz: 50 87 32 40
Instruktør: Kim Asmussen, dramaturg: Bjørn Brinch. Skuespillere: Bjørn W. Olesen, Tiia Kotkas og Thomas Biehl. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.