På Kickoff-møder og workshops om helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj fremkom idéen om at bygge større lejligheder om til mindre ældrevenlige boliger.
Men hvis man spørger kommunen, er dette ikke den rigtige metode til at styrke sammenholdet på tværs af aldersgrupper. Kommunen vil hellere bygge nyt.
Det er uhensigtsmæssigt for plejepersonalet, hvis lejlighederne spredes med rund hånd i Gellerup og Toveshøj, som det nu passer sig arkitektonisk og på anden måde.
Derudover er der også et økonomisk problem ved at vælge ombygning. Chefkonsulent Mikael Mikkelsen fra Århus Kommunes Byggeafdeling i Sundhed og Omsorg siger: ”Hvis vi får lov til at bestemme, vil vi helst bygge fra nyt. Det er langt det billigste, og vi får mest for pengene”.
Samtidig har ønsket om at få skabt ældreboliger inde i området bevirket, at planerne om en stærkt tiltrængt modernisering af 35 beskyttede boliger ved Lokalcenter Gellerup på Gudrunsvej blev sat i bero.
Problematisk udsættelse
Udsættelsen kan være problematisk, da disse plejeboliger er utidssvarende og ikke lever op til rimelige krav for den slags bebyggelse, idet såvel Lokalcentret som plejeboliger oprindeligt var bygget til andet formål.
Moderniseringen af de 35 gamle beskyttede boliger ved Lokalcenter Gellerup indgår i Århus Kommunes investeringsplan for Sundhed og Omsorg. Boligerne er fra 1972 og ligger over lokalcentret og biblioteket. I 2006 blev det vedtaget at bygge dem om til 32 moderne plejeboliger. Ombygningen skulle have været færdig i august 2008, så det kan derfor ikke kun være kick-off-mødernes ønsker fra i sommer, der er årsag til, at ombygningen endnu ikke er blevet til noget.
Mikael Mikkelsen udtrykker håb om, at de penge der er afsat til ombygningen, vil blive overført til det nye projekt, hvis det vedtages, at plejeboligerne skal placeres et andet sted.
Afdelingen for Sundhed og Omsorg har sit eget formulerede ønske til helhedsplanen: 72 nye plejeboliger – plus et kombineret lokalcenter og sundhedscenter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.