Efter de tidligere måneders heftige debatter om kriminalitet og den potentielle overvågning af Gellerupparken, kommer justitsminister Brian Mikkelsen nu til vestbyen. Torsdag den 5. marts vil justitsministeren mødes med socialrådmand Gert Bjerregaard og boligforeningerne i Århus for at drøfte eventuelle tiltag over for kriminaliteten i vestbyen – herunder videoovervågning.

Møde på Kontaktstedet
For at kunne sætte sig til forhandlingsbordet kræves der mere end debat og dialog. Med besøget får ministeren nemlig også lejlighed til at møde og lytte til de mennesker, der arbejder med unge i vestbyen til daglig. Formålet er, at der skal iværksættes realistiske og holdbare initiativer.
Mødet om videoovervågning indledes kl. 14.00 ved Kontaktstedet, Gudrunsvej 78, st., hvorefter ministeren, borgmesteren Nicolai Wammen og de øvrige mødedeltagere går til fods mod Brabrand Boligforenings lokaler, Gudrunsvej 10A. Ved mødet deltager også byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K).
Undervejs vil de se på mulige steder for videoovervågning.
Diskussion om tryghed
I boligforeningens lokaler diskuterer ministeren med borgmesteren, med kredsformanden for boligforeningerne, John Jensen, og med repræsentanter for Brabrand Boligforeningen.  De taler om behov for videoovervågning og mulighederne for at skabe øget tryghed for beboerne.
Brian Mikkelsen skal også om formiddagen mødes separat med Venstres lokale socialrådmand, Gert Bjerregaard, der er fortaler for skrappe indgreb over for uroligheder i byens kvarterer med mange indvandrere.
”Besøget viser, at ministeren er oprigtig interesseret i at skabe ro og tryghed i de områder, der er plaget af ungdomskriminalitet. Derfor ser jeg frem til et frugtbart møde, hvor vi kan drøfte nye veje i bekæmpelsen af kriminalitet,” siger Socialrådmand Gert Bjerregaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.