Cykelværkstedet Janesvej 43 åbner fredag 6/3.
”Først fremmest vil vi skabe et samlingssted for hele Brabrand Boligforening,” fortæller Hasse Vind, som er en af initiativtagerne til et cykelværksted på Janesvej i lokaler, der tidligere har været brugt af Livsværkstederne. 
”Hvis vi kan mødes omkring cykler, vil det være fint, men vi vil gerne samarbejde med så mange klubber som mulig.” IVF (Idrætsforeningen for Venskab og Fred) har således lokaler i forbindelse med værkstedet, og initiativtagerne forestiller sig, andre aktiviteter kan benytte lokalerne, når cykelværkstedte ikke er åbent.
Mekanikken
Toveshøj har stillet lokalerne til rådighed, der er kommet støtte andre steder fra, og Hasse har haft mange materialer liggende. Mekanikeren, der står for det hele, er Ramboo (alias Ahmed el-Khatib). Betjeningen er gratis. ”I princippet er alt gratis, såsom check, lapning og pumpning,” siger Hasse. ”Alt, hvad vi har liggende, er gratis, og det kan man bare komme og hente, men vel at mærke hvis man har en cykel. Det, vi ikke har, skal brugerne selv købe. Vi monterer gerne, og ingen får en regning med herfra.”
Multiafdelings-bestyrelse
Det er vigtigt for ham at understrege, at i princippet er ydelserne gratis for alle i Brabrand Boligforening. ”Afdelinger, der ligger langt væk, kan måske indsamle nogle cykler, så reparerer vi gerne, men de skal selv aflevere og hente dem,” tilføjer han 
Bestyrelsen kommer fra flere afdelinger i Brabrand Boligforening. ”Den er en multiafdelingsbestyrelse,” ler Hasse og slutter: ”Jeg har ikke en skid forstand på cykler, men jeg vil meget gerne være med til at skabe et fælles mødested.”
Værkstedet har åbent hver mandag, tirsdag og fredag kl. 17-19.
Der er åbningsreception på fredag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.