"Der er mange, der har taget positivt imod festivalen, så derfor synes jeg det er ærgerligt, med det ensidige fokus på det negative."
Det siger Heidi Lytje Oehlers, der er Idræts- og integrationskonsulent ved Århus Kommune. Hun har sammen med sin kollega, Henriette Gaardbo, stået bag de tre nyligt afviklede Festivaldage på Herredsvang Torv. De to har gennem de sidste måneder arbejdet hårdt på at få alle lokale kræfter til at deltage i arrangementet, der var meget velbesøgt og tilmed fik god mediedækning. Endelig skete der noget positivt i Herredsvang.
Tilløbsstykke
Mange kom forbi og hørte rap, så basket, boksning, fodbold og golf og der blev spillet Nitendo og Guitar Hero i bibliotekets lektiecafe. Som tilløbsstykke og mediebegivenhed, altså en klar succes. At de handlende ikke har fået deres forventninger indfriet, kan Idræts- og integrationskonsulenterne ikke drages til ansvar for: "Jeg vil da give grønthandleren ret i, at det kunne have været dejligt med endnu flere børn. Festivallen var en åben festival. Vi har aldrig påstået, at der ville komme flere danske børn og vi kunne selvfølgelig heller ikke vide, hvor mange, der i det hele taget ville komme," siger Heidi Lytje Oehlers.
Tilbud om at være med
Med hensyn til forretningerne omsætning har vi ikke lovet dem noget, men tværtimod gjort det klart fra starten, at der var tale om et tilbud om at være med. Hvis bageren og grønthandleren havde regnet med en større omsætning på grund af festivallen, kan jeg da godt forstå, at de er skuffede, men som sagt, vi har aldrig lovet dem noget," understreger Heidi Lytje Oehlers.
Vil gerne lære af erfaringer
"At vi måske ikke var synlige nok, vil jeg godt give ret i. Vi kunne måske have markeret os med T-shirts eller lignende. Vi er selvfølgelig meget villige til at diskutere, hvad vi kunne have gjort bedre," siger Heidi Lytje Oehlers. Hun oplyser, at der i næste uge indkaldes til et evalueringsmøde.

Formålet med festivallen var at afdække skjulte ressourcer i Herredsvang og inspírere lokale aktører til at samarbejde. "Det er også vigtigt, at de lokale børn og unge bliver opmærksom på de aktiviteter i området, der allerede eksisterer," påpeger Heidi Lytje Oehlers.
Fast kontortid i Kulturhuset
Idræts- og integrationskonsulenterne har fast kontortid i Herredsvang Kulturhus hver tirsdag fra. kl 10 – 17. Man kan få hjælp, hvis man gerne vil starte en aktivitet og ikke rigtig ved, hvordan man skal komme i gang. Der er også tilbud til eksisterende foreninger.

Hvordan laver vi PR?, Hvor får vi penge fra? Hvad med lokaler? Hvordan får vi medlemmer? Hvordan laver man en forening?
Det er spørgsmål, som Idrætskonsulenterne kan hjælpe med at finde svar på, og rådgivningen er ganske gratis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.