Keld Albrechtsen, formand for Junibevægelsen og bosat i Århus Vest, erkendte i aften i partilederunden, at slaget formentlig er tabt. Junibevægelsen fik ingen plads i Europaparlamentet. Bevægelsen mistede sit mandat ved valget.
"Vi må finde nye veje for at få indflydelse i EU. Jeg må, som formand som Junibevægelsen, nok indstille til at vi nedlægger bevægelsen."
Det sagde han under partilederrunden, der blev samsendt på de to store TV-kanaler DR1 og TV 2 i aften.

Modstanden mod unionen er rykket til højre og det bliver ikke muligt at genrejse Junibevægelsen, mener Keld Albrechtsen. Til DR-nyheder siger han, at Junibevægelsens positive holdning til Tyrkiets optagelse i EU formentlig har kostet stemmer.
En anden årsag er, i følge Keld Albrechtsen, at nogle af Junibevægelsens mærkesager har ligget for tæt på SF og de Radikale, eksempelvis støtten til indvandrere på tværs af grænserne.

Junibevægelsen blev stiftet for 17 år siden. Den gang sagde danskerne nej til Maastricht-traktaten. Nu må Junibevægelsen erkende, at danskerne har sagt nej til den. Ved valget i 1999 blev det til tre mandater og i 2004 et mandat.

Danmark får i alt 13 af i alt 736 mandater i det nye EU-parlament. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.