Jobbutikken i Bazar Vest har været i gang nogen tid, og adskillige er mødt op forat få hjælp til jobsøgning og vejledning og høre om det danske arbejdsmarked.
Koordinator Reza Taremian siger: ”Vi håber, at beboerne i Århus Vest benytter Jobbutikken, som er en del af Jobcenter Århus og dets ressourcer, der venter på at give dem mindst een vejledning om job og uddannelse. Butikken er åben for alle, og det er en ganske almindelig jobcenterbutik. Jobbutikken som en del af Jobcenter Århus er helt enkelt flyttet til basaren. Her er ni jobkonsulenter med mange forskellige kvalifikationer, to ad gangen i jobbutikken.
Det kan være hjælp også med at rette en ansøgning og CV, spørgsmål om dansk arbejdsmarkedskultur, for eksempel hvordan man opfører sig ved en jobsamtale osv..”
Ledige jobs
I vinduerne hænger opslag med ledige jobs. ”Men vi kan gøre brug af alle jobcentrets redskaber og finde alle ledige jobs på hylderne. Her kommer vi tættere på de ledige og kan gøre en ekstra indsats så fleksibelt og enkelt for brugerne som muligt,” fortsætter Reza.
"Vi arbejder også for et målrettet samarbejde med andre aktører i området. Samarbejde skulle gerne omfatte så mange aktører og foreninger som muligt, der kan hjælpe målgruppen. Således sidder Ahmad al Ahmad fra Vejledningscentret her to timer om ugen.”
Krisen kan mærkes. ”Der er ikke så mange ledige jobs, som der har været engang” siger han, ”men heldigvis har krisen ikke ramt flygtninge og indvandrere hårdere end andre.”
Særlige målgrupper
En del af medarbejderne er kvinder. ”Det er fordi, vi gerne vil hjælpe indvandrerkvinderne,” fortæller Reza. ”Der kommer flere og flere kvindelige kontanthjælpsmodtagere til jobsøgning i butikken, men der må gerne komme endnu flere."
Mens borgerportalen snakker med Reza, er Kurt Borgkvist i gang med at arbejde i butikken. Han er en af de konsulenter, der  koncentrerer sig om en anden udvalgt målgruppe. Det er førtidspensionister, som skal have hjælp til at få nogle timers ugentligt arbejde. ”De skulle gerne blive til rollemodeller for deres børn,” forklarer han.
Reza slutter af med at sige: ”Vi vil meget gerne høre fra borgerne og kende deres ideér."
Butikken er åben tirsdag til fredag  kl. 13-15 og den første søndag i måneden fra kl. 14-16.
Kurt Borgkvist hjælper førtidspensionister alle Bazarens åbningsdage fra  kl. 8-13.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.