Er det ironi at lave en film om perfekt integration for muslimer? Ja, nok en stor del af vejen, men der er også oprigtige holdninger om, hvordan mange danskere gerne ser muslimerne integrere sig.
Filminstruktøren Nikolai Lang præsenterer mandag den 15. juni i Globus1 en film om, hvordan danskerne ser "den perfekte muslim", formuleret i 10 bud – og bagefter er der paneldebat med byrådspolitikere i Århus.
Efter hans eget udsagn kan de 10 bud gøre ende på hele integrationsdebatten – og her har vi allerede en del af ironien.
Sådan, muslimer!
De 10 bud, som danskerne stiller op, vil han formidle til alle danske muslimer.

Nikolai Lang går videnskabeligt til værks for at trænge ned under debattens
almindelige spin. Han benytter fokusgrupper og telefonundersøgelser. Han udspørger eksperter i dansk kultur — og præsenterer sine resultater for en gruppe unge nydanskere i Gellerupparken i Århus. Er de klar til at følge hans ti bud om perfekt integration?
Diskussion om diskussion
Filmen henvender sig derfor mest til muslimer, men etniske danskere må gerne være med. Også i den debat, der følger efter filmen. Her sidder et panel parat til at diskutere, om diskussionen nu kan afsluttes. Det er byrådspolitikerne Bünyamin Simsek (V), Claus Thomasbjerg (SF), Kristian Würtz (S), og i panelet sidder også instruktøren Fenar Ahmed og Nikolai Lang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.