"Alle børn vil gerne have, at voksne interesserer sig for dem." Det slår socialcenterchef Gitte Krogh fast som en væsentlig grund til succesen for et initiativ i Bispehaven til 30 voksenkontakter for børn.
30 børn og unge i alderen 8-18 år fik i 30 dage i juni måned en voksenkontakt til rådighed. Selv om en aktivitet som fisketure blev et af de store hit i samspillet mellem barn og voksen, understreger Gitte Krogh, at det ikke nødvendigvis drejer sig om at dyrke aktiviteter sammen: "Det er vigtigt, at barnet har en voksen at snakke med og en voksen, der vil lytte."
Positiv effekt
Efter yderligere 30 dage i juli måned blev der set på resultaterne. "Alle er enige om, at det er gået rigtigt godt," siger Gitte Krogh: "Der har været roligt i området, som også har undgået hærværk."
I samme åndedrag pointerer Gitte Krogh kraftigt, at børn, der har været med, ikke behøver at være ballademagere. Tværtimod mener hun, at hærdede ballademagere skal behandles på en helt anden måde.
Det betyder efter Gitte Kroghs mening meget, at de voksne i initiativet har villet børnene uden at få penge for det. "Det har børn en fornemmelse af, og helt konkret betød det en meget stærk indgang til starten på det hele."
Ikke mindst glæder det Gitte Krogh, at der var en del stærke 18-20 årige blandt voksenvennerne.
Lærerigt
Gitte Krogh peger på, at det har været lærerigt. Der er skabt en ramme for at løse problemer, som man tumler med i mange andre boligområder. Selv om man skal være varsom med at kopiere det i andre områder, der ikke har den samme overskuelighed som Bispehaven. "Men vi har også lært, at der er behov for mere tid til at forberede voksenvennerne på opgaven. Det gik lynhurtigt med at få det op at stå for at nå de første 30 dage inden sommerferien."
Det fortsætter
Ledelsessamarbejdet i Bispehaven, som ud over Socialcenter Vest og andre offentlige myndigheder og institutioner også omfatter Boligselskabet Præstehaven har holdt evalueringsmøde. Alle er ifølge Gitte Krogh enige om tage en fortsættelse op. Men det kommer til at hedde noget andet end ’30 + 30’.
Læs om en voksenvens oplevelser på

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.