I stedet for at ærgre sig over affald, der flyder i ens boligområde, kan man bruge sin morgenmotion på en fridag til opsamling af henkastet affald.
En motionstur med affaldssamling kan være ganske underholdende og give stof til ikke bare affaldscontainere, men også til eftertanke. Henkastet affald har sine fortællinger.
Nye rygevaner
På en tur med en sort sæk og en affaldssnapper rundt i et boligområde står det klart, at rygning er blevet en udendørs fornøjelse. Cigaretskod og tomme cigaretpakninger ender åbenbart ikke længere i hjemmets askebægre og affaldsposer. De ligger nu på stier, fliser, parkeringspladser og græsarealer. Her opholder rygere sig åbenbart nu, når smøgen skal nydes. Hjemmene ser ud til at være blevet så røgfrie, at ikke kun luftforureningen, men også skod og tomme pakninger skal blive udendørs. Og her i efterårskulden må der være forståelse for, at opholdet udendørs ikke kan forlænges til at opsøge en affaldsspand.
Sikker sex også uden for hjemmet
Med tanke på vejrliget kan det undre at finde brugte kondomer blandt henkastet affald. Ikke bare et enkelt kondom, men flere af slagsen på steder, hvor de ikke bare kan være smidt ud af et åbent vindue. Med mindre det er en bilrude. Der må godt nok være noget at komme efter for ’husarerne’, hvis de vil trodse nattekulden for at få en live-oplevelse i stedet for en skærm-optagelse.
Hvem skal have ny energi udendørs?
Henkastet affald beretter om tørstende sjæle. Formentligt er der stadig adgang til indtagelse af læskedrikke indendørs i boligerne. Så hvorfor skulle beboere gå udendørs for at få tørsten slukket? Og hvis det nu ikke er beboere, der skal have sig et skud kulhydrat diskret uden for hjemmets fire vægge i boligområderne, hvem er det så, der henkaster flasker, dåser, paphylstre og plastikbægre?
Gå en affaldstur
Gå selv en affaldstur. Det kan være en motionstur. Det kan blive en adfærdsstudietur. Det kan blive en detektivtur. Eller noget helt fjerde. Og mon ikke flere almene boligafdelinger gerne vil sponsere en affaldssnapper til dig, der hellere vil fjerne henkastet affald i dit boligområde end ærgre sig over at se på det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.