Frydenlund har Natteravne. På landsbasis er der nu 233 Natteravneforeniger med ca. 7000 frivillige. I nogle boligområder er det lidt sværere at skaffe frivillige – nogle tror måske, at Natteravne altid er ude sent på aftenen og blander sig i konflikter, som de støder på.
Begge dele er forkert. Natteravne blander sig udenom alvorlige konflikter, men tilkalder i stedet professionel hjælp. Ravnene går også lige så ofte om eftermiddagen og tidligt om aftenen som sent, fortæller Natteravnkonsulent Katrine Callesen, der har base i Kulturhus Herredsvang.
"Det er alt fra ren og skær hyggesnak til assistance i forbindelse med større personlige problemer, som naturligt henvises til professionel hjælp. Hovedsageligt foregår al dialog på de unges initiativ, og det er en gylden regel, at Natteravnene tilkalder hjælp i forbindelse med alvorlige konflikter og aldrig selv griber ind," understreger Katrine Callesen.
I Frydenlund-Møllevangen er der Natteravne. Ann Dorte Andersen er formand i Natteravneforeningen, der går ture i området omkring Frydenlund/Møllevangen. Hun fortæller:
"En dejlig oplevelse, men vi vil gerne have flere med"
”Det at være en Natteravn er en dejlig oplevelse, blandt andet på grund af de oplevelser, vi har med de unge, som vi møder, når vi går rundt i området. De er søde og rare, og kommer meget gerne hen og snakker med os. Andre beboere oplever det som en tryghed, at vi går rundt i området. Vi vil selvfølgelig altid gerne have flere med, og jeg vil varmt opfordre andre til komme og prøve en uforpligtende tur som Natteravn.”

I Århusområdet er der udover Frydenlund/Møllevangen, Natteravneforeninger i Bispehaven, Trige og Tilst. Yderligere er der planer om at starte en lokalforening i Herredsvang i foråret 2010, og flere andre lokalområder har vist interesse for ideen. Nye frivillige er altid velkomne, og Landssekretariatet er altid, behjælpelig med at komme i gang.

frydenlund.natteravnene.dk
Konsulent Katrine Callesen, tlf. 5114 1351, mail kc@natteravnene.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.