Det officielle navn er ’Bjørnebandens Genbrugsbutik’. I daglig tale er den kendt som ’genbrugsbiksen’. Adressen er Bispehavevej 41.
Penge til sommerlejr
Ud over genbrug er formålet at tjene penge til sommerlejr for børn i Bispehaven. Det bliver til 3-4.000 kr. om året, der er med til at gøre det muligt på 26. år at tilbyde børn et lejrophold i sommerferien. Det arrangeres af ’Bjørnebanden’ med Bispehavens leder af det boligsociale arbejde Pia Mortensen i spidsen.
Genbrugsbutikken startede allerede i 1972. Bethina Jørgensen er butikkens nuværende leder.
Søde og rare mennesker
Bethina Jørgensen beretter engageret om arbejdet med butikken. Når man lytter til Bethina Jørgensen, hører man kun om søde og rare mennesker i Bispehaven. I hvert fald lyder det, som om kun søde og rare mennesker finder vej til Genbrugsbiksen.
"Måske er Genbrugsbiksen mere et hyggeligt samlingssted end et salgssted," ler Bethina Jørgensen, "vi er glade for besøg, og vi har nok flere gæster end kunder. Mange kikker blot ind for at hygge sig over en kop kaffe eller te. Børn og unge er ofte på besøg, og de er alle sammen søde og rare og opfører sig pænt."
Et godt sted at komme på besøg
Bethina Jørgensen har tre hjælpere, der er med til at klare åbningstiden. Og Bethina Jørgensen er fuld af lovord om deres indsats. Inden for den sidste måned er Hans topscorer med et salg på 1.000 kr. Men de er alle tre ’de dejligste mennesker’, der gør Genbrugsbiksen til et godt sted at komme, uanset om man vil handle eller ej.
Flere ting i butikken er slet ikke til salg. Det er udsmykning for at gøre Genbrugsbiksen hyggelig. "Vi har et akvarium på vej," fortæller Bethina Jørgensen og måler størrelsen ud på lystfiskermaner, "og det er også ene og alene, fordi der skal være noget at se på. Snart vil børnene også kunne se tegnefilm på et tv."
Genbrugsbiksen har åbent 11 timer om ugen (mandag, tirsdag og torsdag kl. 11-16, onsdag kl. 18-20 og fredag kl. 14-16, samt den sidste søndag i måneden kl. 14-16). Men der er planer om udvidet åbningstid. Der holdes julelukket i perioden 18. december til 4. januar.
Julegaver og eidgaver
Der er mest salg i køkkenting, nips og tøj. Gode kunder er børn, der køber julegaver eller eid-gaver til deres søskende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.