I juleferien har AGF Svømning modtaget 250.000 kroner fra Kronprins Frederik & Kronprinsesse Marys Fond ved en reception i Århus Svømmestadion. Pengene skal bruges til et tre-årigt integrationsprojekt, der skal styrke integrationen af mennesker med en anden etnisk herkomst end dansk blandt andet i Gellerup Badet.

Kronprinsparrets begrundelse for donationen var, at der i projektet lægges vægt på AGF’s tidligere erfaringer med at bruge sporten og foreningslivet som en aktiv del af integrationsarbejdet. Og kronprinsparret har en forventning om, at AGF fremover vil kunne være et foregangsbillede for andre sportsforeninger til gavn for integrationen.
Starter med hold for kvinder og børn
AGF Svømning har i samarbejde med Dansk Svømmeunion udarbejdet målsætninger for det tre-årige projekt. I første halvdel vil der blive oprette særlige hold for kvinder og børn, hvor der er fokus på vandtilvænning og begynderundervisning.
Senere er det tanken, at holdene skal integreres med svømmeklubbens øvrige hold og langsomt lade aktive med etnisk og dansk baggrund mødes omkring det at være en del af en svømmeklub i lokalområdet.

Nogle af deltagerne vil senere i forløbet få mulighed for at blive uddannet som livreddere og instruktører, så der både vil være ansatte med etnisk og dansk baggrund i klubben.
Nu kan det føres ud i livet
AGF Svømnings formand Knud Jørgensen lagde i sin takketale vægt på, at arbejdet med integration gennem sport og det danske foreningsliv længe har været en væsentlig del af AGF’s fokus, men at klubben med donationen fra Kronprinsparret nu får mulighed for at føre de mange gode projekter ud i livet.
Allerede i foråret 2010 vil AGF oprette de første hold. Men det ventes dog, at der først for alvor bliver fyldt op på alle hold til august, når den nye sæson begynder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.