En stolt og rørt Rosita Ahmadian modtog torsdag prisen som årets ildsjæl i det århusianske boligsociale arbejde. Hun er borgerjournalist her på vibysyd.dk, så prisen var også en anerkendelse af hendes arbejde med nyheder og portrætter på borgerportalen.
Prisen er indstiftet af Det Boligsociale Fællessekretariat, som nu for anden gang uddeler prisen til en person, der gør en stor frivillig indsats i boligområderne, og som brænder igennem.
En sådan person er Rosita Ahmadian, der stammer fra Iran, bor i Viby og læser digital design. I 2008 blev hun borgerjournalist på vibysyd.dk, fordi hun gerne ville skrive nogle anderledes historier end de, der kan læses i de "dominerende medier", som hun sagde ved uddelingen.
Nationaliteten som en styrke
"De skriver ofte negative historier, men jeg vil gerne fokusere på de positive historier om folk, der er i arbejde, og om, at en persons nationalitet ikke skal være en hindring, men en styrke. Jeg vil også gerne fortælle kvinder om deres muligheder, så de kan blive integreret og komme ud og arbejde," sagde hun til de langt over 100 mennesker fra det boligsociale arbejde, der var mødt op til nytårskuren på Fællessekretariatet.
En komite havde valgt Rosita Ahmadian blandt fem nominerede kandidater: Lotte Jensen fra Sporttrack, Kejser A fra rapskolerne, rapperen Cha’d, og Maria Hagi Shwan fra Kvindehuset. Børn- og ungerådmand Jacob Bundsgaard Johansen måtte erkende, at med de rigtig mange ildsjæle i boligområderne var valget svært, men det blev altså vores borgerjournalist.
Rosita Ahmadian er gennem det frivillige arbejde også blevet involveret i Kvindehuset, og hun har også stået for det visuelle design på juniorportalerne www.westcity.dk i vestbyen og www.southcity.dk i Viby Syd.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.