Bor du i Viby? Har du brug for at få rådgivning og vejledning på dit eget sprog? Har du brug for hjælp med at skrive ansøgninger eller udfylde skemaer? Har du brug for tolkeassistance i forbindelse med kontakt med offentlige myndigheder? Svarer du ja til et eller flere af disse spørgsmål, så er hjælpen på vej. Fra den 12. januar 2010 kan du hente hjælp hos en medarbejder fra Folkeinformation på Viby Bibliotek to gange om ugen.
Kendskab til muligheder, pligter og rettigheder
Ifølge lederen af Folkeinformationen Hüseyin Arac har Folkeinformation til formål at yde rådgivning og vejledning på forskellige sprog og dermed hjælpe de brugere, der har sprogligvanskeligheder, og som ikke selv kan sætte sig ind i tingene med bl.a. at få kendskab til deres muligheder, pligter og rettigheder i det danske samfund.
”Den service, vi på Folkeinformation yder, ligner lidt det arbejde, Borgerservice udfører med den forskel, at vi kan hjælpe folk, som har sproglige vanskeligheder. Vi har 8 to-sprogede medarbejdere, som kan dansk plus et andet sprog som f.eks. persisk, somalisk, arabisk, tyrkisk, engelsk, kurdisk eller fransk, ” siger Hüseyin Arac, som har været ansat som leder af projektet i 4 måneder.
Folkeinformation har eksisteret i ca. 4 år og har hovedkontor på Gellerup Bibliotek, et kontor på Herredsvang og et kontor på Viby Bibliotek, som først åbner den 12. januar 2010.
Folkeinformation på Viby Bibliotek
Folkeinformationskontoret på Viby Bibliotek vil være åbent tirsdag og torsdag fra 10-16, hvor en af projektets medarbejdere vil være til stede. Medarbejderne fra Folkeinformationen kommer til at arbejde sammen med Borgerservice personalet og kommer til at sidde i samme lokale som dem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.