Det koster penge at være retfærdig. Det må Brabrand Boligforening sande i sagen om udbetaling af de varmepenge, som De kommunale Værker opkrævede alt for mange af.
Boligforeningerne er uden skyld i miseren, og AffaldVarme Århus (som selskabet nu hedder) kompenserer da også økonomisk, at foreningerne skal bruge masser af administrationstid på at betale tilbage til lejerne.
Brabrand Boligforening har som en af de få valgt at finde frem til fraflyttede lejere, så ikke kun nuværende lejere får penge tilbage. Langt de fleste udlejere har valgt den nemme model med en lavere varmepris, men den kommer kun nuværende lejere til gode. AffaldVarme Århus giver under alle omstændigheder de overskydende penge  til boligforeningen – det er "blot" fordelingen til de enkelte lejere, der er forskellig.
AffaldVarme Århus betaler 157 kroner pr. regnskab pr. lejemål som kompensation. for det ikke helt lille arbejde med at finde frem til både nuværende og tidligere lejere, der skal have penge tilbage.
To tredjedele medarbejder skal der til
For de penge ansætter Brabrand Boligforening nu to assistenter fra 1. marts til 1. juli, i alt otte måneder, og de skal udelukkende løse denne opgave med regneark, gamle regnskaber, brevskriverier og infofrmation. Det vil sige, at der går to tredjedele årsværk på at gøre varme-miseren god igen. Løst  vurderet vil ansættelserne  koste mere, end der kommer ind i kompensation.
Ifølge en opgørelse fra Århus Kommune er det kun 14 procent af lejerne i de pvate og almennyttige byggerier, der får en check. De øvrige fortsætter med lav varmepris, indtil overskuddet er væk. Brabrand Boligforening er den eneste store udlejer, der har valgt den fuldt retfærdige model.
Se stillingsopslaget fra Brabrand Boligforening

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.