SundhedsCenter Århus Vest gennemførte i efteråret diabeteskursus for kvinder i to hold med hver ti deltagere.
I januar er deltagerne inviteret til kursus i sund madlavning i Livsværkstedernes køkken. Ti af deltagerne i de to kursushold har meldt sig til at være med til at lave sund mad under ledelse af SundhedsCentrets diætist Fariba Koosha.
Egen mad i sundere udgave
Aarhusvest.dk møder Fariba Koosha, før deltagerne dukker op i Livsværkstederne. Fariba Koosha har købt ind og er ved at gøre klar til at modtage kursisterne.
"Jeg har købt ind til kødboller med ris, som er en af de retter, som en stor del af kursisterne ofte laver i deres eget hjem," fortæller Fariba Koosha: "Hensigten er ikke, at kursisterne skal lave en helt anden mad, men at fortælle dem om, hvordan de gør deres egen mad sundere."
Fariba Koosha udpeger ved råvareindkøbet, hvad der skal til for at gøre maden sundere at spise: "Det er vigtigt at bruge planteolie i maden i stedet for animalsk fedtstof. Men du kan spare olie ved at tilberede dine kødboller i ovn i stedet for på en pande med fedtstof. Jeg har købt grønsager til at blande i risene. Og naturligvis er kødet til kødbollerne fedtfattigt."
Kostråd til diabetesramte
De første kursusdeltagere er ved at indfinde sig for at lave mad sammen med Fariba Koosha. Både under madlavningen og måltidet vil Fariba Koosha diske op med gode kostråd om sund mad, som hjælper diabetesramte til selv at begrænse sygdommen og forebygge følgesygdomme.
Lederen af SundhedsCenter Århus Karen Bjerre og det lokale sundhedscenters koordinator Sussi Østerby møder op for at spise med og give gode råd.
SundhedsCenter Århus Vest bevarer kontakten med diabeteskursisterne indtil efteråret, altså et år efter afslutningen på det oprindelige kursus. Både til sommer og til efteråret mødes Centrets personale med kursisterne til en slags repetition og til opfølgning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.