Big Dance 2010 slog i fredags dørene op til et næsten udsolgt weekendarrangement. Kunstnere som Johnson, Medina og Ufo Yepha fyrede den af på scenen, mens 500 unge fredag og 900 unge lørdag indtog dansegulvet.
Skolen summede af liv
Big Dance 2010 blev arrangeret af Århus’ fritids- og ungdomsskoler. Det var et tilbud til alle landets ungdomsskoler og klubber, som kunne komme til Gammelgårdsskolen i Åbyhøj og feste til lyden af tidens hotteste hits.
"Skolens lange gange summede af liv hele weekenden, og skolens tag nærmest lettede lørdag aften under festen," fortæller Pernile Refstrup,der er ungdomsskolekoordinater i Fritidscenter 13 og en af de ”voksne” arrangører bag Big Dance 2010. Her to dage efter kan hun stadig mærke trætheden i armene og benene efter den succesfulde fest.
Allerede udsolgt i december
Big Dance 2010 aflivede fuldstændig myten om at gode ungdomsfester kræver alkohol. Allerede i december kunne arrangørerne melde udsolgt til lørdagsprogrammet.
”Det beviser jo, at der er stor interesse og efterspørgsel blandt de unge for at deltage i ting, hvor omdrejningspunktet ikke er alkohol, og det er jo fantastisk,” udtaler Pernille Refstrup.
Af og for de unge
Ud af alle deltagerne til Big Dance 2010 var 100 frivillige fra Århusområdet. De hjalp alle med at bygge op, planlægge aktiviteter, servere sodavand, lave mad og pille ned.
”Det var vigtigt for os, at de unge var en del af hele processen omkring Big Dance," fortæller Pernille Refstrup og fortsætter: "ved at inddrage de unge blev det i højere grad deres fest, og det var hele formålet.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.