De er over os hele tiden, både i medierne, diverse reklamer, Sundhedsstyrelsen og selv på arbejdspladsen. Det er vigtigt, at vi alle er sunde, så vi får en bedre livsstil. Dette koncept har Interkulturel Kvindeforening også valgt at tage op.
I Herredsvangs Kulturhus har Interkulturel Kvindeforening åbnet en sundhedscafe, hvor der hver tirsdag bliver lavet sund etnisk mad for alle. Konceptet går ud på, at man skal spise sundt og prøve noget nyt, hvor man skal tænkte på hvordan man spiser og vigtigst af alt hvad man spiser.

"Vi har lavet sundhedscafe til alle, hvor vi kan hjælpe hinanden med at lave sund mad og smage på forskellige etniske retter," siger formand for Interkulturel Kvindeforening, Mehrangiz R. Jahandari.

Plads til flere
Der er plads til flere, og hun opfordrer derfor alle til at deltage i cafeen og i snakken. Man kan eksempelvis melde sig til at lave mad.
Sundhedscafeen er præget af forskellige baggrunde som f.eks. Azarbaijan, Turkmenistan, Iran og Somalia, og hver uge bliver der lavet mad fra de forskellige lande. I denne uge fik gæsterne en fornøjelse at smage på den azarbaijanske ret "Sirin polo".
"Sirin polo betyder sød risret, men består af sunde ingredienser som f.eks. rosiner, mandler og dadler," siger Mehrangiz R. Jahandari. Ved siden af risretten blev der også serveret rødkålssalat, som bestod af rødkål, oliven, appelsinstykker salat og rødløg.
Mødested, som fremmer hinandens kultur
Formålet ved dette koncept er at skabe et varigt mødested for alle i Herredsvang området, specielt for kvinder, hvor man kan fremme hinandens kultur og formidle informationer om både indvandrer- og dansk kultur.
Gæsterne i cafeen mener, at være sund betyder ikke kun, hvad man spiser og laver. At være sund kan også betyde at kende sine rettigheder, have kompetencer og løse de forskellige konflikter, der fremprovokeres af de forskellige krav, der kan stilles i ens hverdag, så som ægteskab, børn og samfundet.
"Vi skal samle medlemmerne til socialt samvær, idræt og forskellige kulturelle aktiviteter," siger Mehrangiz.
Det er også en god måde at integrere sig i området, hvor folk kan komme ud af deres hjem og være en del af fællesskabet, mener en af gæsterne som har været med i arrangementet siden november.
Udover at spise sammen, bliver der også drukket kaffe og te og ført samtaler om sund livsstil og alle mulige aktiviteter, som man kan lave i området.
Sundhedscafeen er åben hver tirsdag fra 17-19, og det koster kun 20 kr. at spise med.

Interkulturel Kvindeforening

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.