Et smart engelsk navn, Youth Offending Team,  er titlen på et nyt hold, der skal tage sig af "unge lovovertrædere". Det er tale om et samarbejde mellem Århus Kommune og Århus Politi. Opgaven bliver at få fat i de unge lovovertrædere i tide og holdet kommer til at arbejde i Bispehaven, Holmstrup og Gellerupparken. Sidstnævnte boligområde kommer også til at lægge lokaler til.
SSP er der stadig
Det nye team skal være en overbygning på det velkendte SSP-samarbejde, ikke erstatte det, fremgår det af Århus Kommunes hjemmeside.
Masser af lovord
Der er masser af lovord til de nye initiativ:

"Der er unge mennesker, som har brug for en fast hånd i kraven, så de vælger uddannelse og job i stedet for kriminalitet. Vi skaber større tryghed i nærmiljøet og bidrager til det sociale løft, som vi gerne vil give vestbyen," siger Social- og beskæftigelsesrådmand, Hans Halvorsen.
Helt naturligt
"Den hurtige og koordinerede indsats er afgørende, når vi skal stoppe ungdomskriminaliteten. Derfor giver det god mening, at politi og kommune går sammen i en ny enhed," siger Politidirektør Jørgen Illum.
Rådmanden for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen vil også gerne "have de unge bøller tilbage på sporet". Det kræver, at de fastholdes i uddannelsenssystemet og at der finder et samarbejde sted mellem Skolen, De Sociale myndigheder og Politiet, siger han.
Fakta:
Youth Offending Team er målrettet kriminelle eller kriminalitetstruede unge mellem 14 og 18 år. Teamet sættes sammen af en politibetjent, to-tre socialarbejdere, en UU-vejleder og en pædagogisk medarbejder. I de tilfælde, hvor unge fylder 18 år i et forløb, kan Jobcenter Vest tilknyttes i forhold til beskæftigelsesindsatsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.