”Sug navlen ind. Pres lænden mod gulvet. Nu har du den rigtige spænding i din mave.” Sådan lyder det roligt og dog energisk fra Supaya Liv Willumsen. Supaya leder et gymnastikhold for kvinder i Kulturhuset Herredsvang hver fredag fra 10 til 11.30.

Vi befinder os halvvejs inde i gymnastiktimen i Herredsvangs Kulturhus og er i gang med at træne vores mavemuskler. I alt er ti kvinder mødt op til dagens træning. Alderen, etniciteten og niveauet spænder bredt. Holdet er for alle.

God grundteknik giver bedre udbytte
”Når du har styr på grundspændingen i din mave, kan du begynde at lave forskellige øvelser,” siger Supaya og viser et par øvelser, hvorefter hun går rundt til os alle og hjælper med at finde det rigtige udgangspunkt.

Fra anlægget lyder afslappende musik. Men det betyder lang fra, at dagens træning ikke kan give ømme muskler. Hver træningen tager udgangspunkt i kvalitet frem for kvantitet. ”Med den rigtige teknik kræver det færre øvelser at få stærke muskler,” fortæller Supaya.

Ophobede bekymringer skal ud
I alle øvelser arbejder Supaya med at løsne spændingerne i kroppen op og samtidig styrke grundmuskulaturen. Mange går ofte og spænder i kroppen hele dagen, fordi bekymringer har ophobet sig i musklerne.

Vi afslutter dagens træning med udstrækning og afspænding. Vi finder måtter og medbragte tæpper frem og lægger os på gulvet. Fra anlægget lyder stille musik. Vi forestiller os, at vi er på et dejligt sted i naturen, mens vi mærker vores kroppe blive tungere og tungere.    

Var det noget for dig?
Supaya fortæller, at der stadig er plads til flere gymnaster på holdet. Alle træninger tager hensyn til den enkelte, og skader og skavanker er derfor ingen hindring. Alle øvelser findes i mange udgaver, og alle uanset niveau kan derfor være med.  
Træner: Supaya Liv Willumsen
Tid: hver fredag fra 10 til 11.30
Sted: Kulturhus Herredsvang
Tilmelding: Anne tlf. 61557586
Pris: 180 kr. (Mulighed for gratis prøvegang)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.