På en råkold vinterdag i Hasle Bakker er det ikke lige til at se det.
Men ifølge Århus Stiftstidende er Hasle Bakker omdrejningspunkt for en motionskampagne i ugen før påske. Motionskampagnen er den første større opgave for en nyansat motionskoordinator i Århus Kommune. Den nye motionskoordinator hedder Christina Fruergaard. Hun kommer fra en stilling som sundhedskonsulent i Ebeltoft Kommune. Der arbejdede hun med projektet ’By på skrump’, som mange kender fra tv.
Motionskampagne i Hasle Bakker
På Aarhusvest.dk glæder vi os til at høre mere om projektet i Hasle Bakker, når Christina Fruergaard er klar til at fortælle mere om, hvilken rolle Hasle Bakker er tiltænkt i forårets motionskampagne.
Lige nu ligner Hasle Bakker ikke en motionskampagne. Der er ikke mange i de sneklædte bakker. Vi møder et par unge mænd, som har fundet et egnet sted for snowboard i bakkerne. Den ene instruerer den anden, som åbenbart er ude for at gøre sine første erfaringer med at sætte alt på et bræt.
Hasle Bakker ved vintertid
At der kommer mennesker – og for den sags skyld også fugle og dyr – i Hasle Bakker selv i vinterens kulde, vidner masser af fodspor om. Sneen er trådt godt til på stierne, som er fremkommelige. Og de er selv uden salt eller grus ikke glatte at færdes på. Men selv om stiernes hældninger er anlagt kørestolsvenligt, må kørestole nok vente til sneen er smeltet.
Fra toppen af Bakkekammen eller Spiralen ses Skjoldhøjkilen smukt snedækket afbrudt af sorte skovpartier. Heller ikke her er vinterbilledet spoleret af salt, grus eller snerydning.
Natursvin
Derimod viser det sig, at natursvin med spraydåser desværre også har fundet vej til Hasle Bakker. Fornemme betonmøblers smukke overflader er skæmmet af smagløs omgang med farvestoffer.
Det varede længe, inden den slags svinemikler fandt vej til Hasle Bakker. Men nu er spørgsmålet, hvordan vi får dem væk derfra igen. Forhåbentligt bliver deres smørerier fjernet snarest og i hvert fald inden motionskampagnen kommer til Hasle Bakker sidst i marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.