I formiddags blev der slået katten af tønden på "byggeren" på Peter Fabersvej i Møllevangen. Dog var der hverken katte eller kaniner i tønden, fremgår det af Per Andersens videoreportage. Den kan du se ved at klikke på linket nedenunder artiklen.
Ingen har indtil nu slået hunde af tønden, men det bedste er nu også, hvis tønden indeholder slik, mener Nikolaj, der blev dagens kattekonge.

Søren Høgsberg, der er boligsocial medarbejder i Møllevangen og leder af byggeren, fortalte om den gamle tradition med at slå katten af tønden. I gamle dage repræsenterede en sort kat djævlen selv. Med ønsket om et frugtbart og godt år, fri for al djævelskab, måtte misserne lide i den ondes sted. Kaniner, hunde og andre dyr klarede også frisag.
Se  borgerjournalist Per Andersens video her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.