Torsdag den 11. marts går høringsfasen for Gellerups og Toveshøjs dispositionsplan – Helhedsplanen – i gang og varer otte uger. Men allerede nu sættes en række ændringer i gang, som alle er enige om skal laves. De er godkendt af Brabrand Boligforening og Århus Byråd.
Brabrand Boligforening har sendt en folder rundt til alle beboerne om den offentlige høringsfase, og hvordan dispositionsplanen skal besluttes – hvis beboerne da ikke finder på at forkaste den.
Med i den husstandsomdele folder er også en orientering om, hvad der fysisk skal ske inden så længe.:

  • Den store motorsav kommer snart i omdrejninger og sørger for markante beskæringer og træfældninger. Det er kriminalpræventivt, men også praktisk, da de mange gamle poppeltræer slet ikke skulle have stået mere end tre-fire år, men nu er de 40 år gamle og svage i rødderne.
  • Lyskilder og alle udendørs lamper udskiftes til stærkere og energibesparende LED-lys. Det afventer dog godkendelse af LED-lys. Indgangspartiernes gamle opalglas-skærme udskiftes til klar plast.
  • Høringsfasen bliver også rammen for en spændende lysinstallation af lyskunstneren Elle Mie Ejdrup Hansen – kendt fra laserlyset langs Vesterhavet i 1995. En grøn laserstråle skal forbinde City Vest med Bazar Vest og illustrere den kommende bygade, og fire gavle skal oplyses af blåt lys, mens broerne over Gudrunsvej og Edwin Rahrs Vej skal underbelyses af orange/rødt lys.
  • I parkområdet anlægges i øjeblikket en grusfoldbane med kraftigt lys – et længe næret beboerønske om fodbold hele året går dermed i opfyldelse. I samme område anlægges fire nye aktivitetsområder med vægt på motion og leg.

Vold-gennembrud venter
Det var også meningen at gennemføre et "Break down the Wall" allerede nu: Volden mellem Gellerupparken og Åby Ringvej gennembrydes markant to steder, og det meste af bevoksningen fjernes. Det er et væsentligt element i Helhedsplanen, at boligområdet skal åbne sig for resten af Århus.
Men Brabrand Boligforenings inspektør Peter Sørensen kan fortælle, at da de to afdelingsbestyrelser skal betale halvdelen af gildet, vil de først have sikkerhed for, at Helhedsplanen reelt bliver vedtaget, og det er altså ikke sket endnu.
Derfor venter vold-bruddet et stykke tid, og det samme gør en ny gangforbindelse mellem Gellerupparken og Globus1/idrætsbørnehaven.
Men håndværkere og installatører får såmænd travlt nok endda med de ting, der skal sættes i søen i de kommende uger.
Læs brevet til beboerne i Gellerup og Toveshøj her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.