Bibliotek, Borgerservice og Folkeinformation under samme tag på Viby Bibliotek. Rigtig mange synes, at det er en god ide, for det betyder, at man kan benytte sig af hinandens viden og henvise til hinanden – i sidste ende vil det blive til gavn for alle de borgere, der benytter sig af de tre institutioner.

Synergieffekt
"Vi håber på, at der opstår en synergieffekt," siger Lene Hartig Danielsen, der er chef for Borgerservice. I et år har en lokalafdeling af Borgerservice haft til huse på Viby Bibliotek. Der er blandt andet mulighed for at få fornyet pas og kørekort, sygesikringsbevis. Boligstøtte og skatteforhold kan man også få ordnet, når man alligevel er på biblioteket.

I går holdt den flittigt benyttede Borgerservice et års fødselsdag og ved samme lejlighed blev Folkeinformation budt velkommen. Det skete ved en reception, hvor to nuværende rådmænd og en forhåndværende havde fundet vej.

Tæt på borgerne
Rådmand for Kultur og Borgerservice, Marc Perera Christensen sagde, at man havde regnet med 3000 henvendelser om året, da Borgerservice åbnede i Viby for et år siden. Antallet af henvendelser har imidlertid været oppe på omkring 15000, altså en solid succes.
"Det er vigtigt, at serviceydelserne er så tæt på borgerne som muligt. Bibliotek, Borgerservice og Folkeinformation kan sammen medvirke til vidensspredning og vejledning. Det er helt naturligt i en tid, hvor flere og flere oplysninger bliver digitaliseret," sagde Marc Perera Christensen. Han tilføjede, at der også er åbnet en lektiecafe i forbindelse med biblioteket – også denne er flittigt benyttet.

Mange emner på mange sprog
Rådmanden for Sociale forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen, ønskede Folkeinformation til lykke med knopskydningen. Folkeinformation har indtil nu haft ugentlige åbningstider på Gellerup og Hasle Biblioteker. Folkeinformation har til opgave at lette integrationen i det danske samfund. Nydanskere kan få vejledning om mange forskellige forhold, eksempelvis om lovgivning, økonomi og familieforhold. Vejledningen foregår på arabisk, somalisk, kurdisk og tyrkisk.

Populært tilbud
Det bærende princip er hjælp til selvhjælp:
"Vi skal gøre folk aktive. Hvis de selv kan udfylde et skema, skal de gøre det, men hvis de går i stå, træder vi til," sagde lederen for Folkeinformation, Hüseyin Arac. Han så frem til et godt samarbejde med Viby Bibliotek.
Også Folkeinformation er meget populær med op imod 10.000 årlige henvendelser. Selv om hjemstedet indtil nu kun har været Vestbyen, er omkring 1/3 af henvendelser kommet fra andre bydele, oplyste Hüseyin Arac.

"Jeg kom lige forbi," sagde forhenværende rådmand for Kultur og Borgerservice, Flemming Knudsen. "Det var min sidste embedshandling som rådmand at åbne Borgerservice i Viby."

Links
Viby Folkebibliotek
Folkeinformation i Viby
Kultur- og Borgerservice, Viby video, hjemmeside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.