Meget overraskende har Gellerup Højskole i 11. time inden skolestart fået afslag på at flytte ind i en del af Hejredalskollegiet. En teknikalitet gør, at Socialministeriet ikke kan godkende købet af tre blokke.
Afslaget kommer efter fem en halv måneders behandlingstid i ministeriet, skriver JP Århus søndag. Det er et lovkrav, at en højskole skal eje sine bygninger, for at den kan søge om statstilskud, og i december søgte højskolen ud fra en model om at købe blokkene ved hjælp af et pantebrev på 11. mio. kr. til den selvejende institution Hejredalskollegiet. Det fik højskolen så ikke lov til.
Rene Skau Bjørnsson fra højskolens bestyrelse er skuffet over det og undrer sig over den lange svartid. I forløbet kom der flere positive meldinger fra ministeriet, og intet tydede på et afslag, siger han til JP Århus.
Højskolen skulle starte efter sommerferien, og ansættelsen af fire hovedfagslærere var i fuld gang. Men hele processen må nu skubbes.
Højskolens forstander Kasper Graarup og bestyrelsen skal nu vurdere andre muligheder for at finansiere et køb, og det vil forsinke skolestarten, når og hvis det lykkes.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.