Selv om tallene for ungdomskriminalitet i Viby Syd viser flotte fald i antal sigtelser, så har det udsatte boligområde nu fået endnu en tur i medie-vridemaskinen. Det markante fald til trods har JP Århus fornylig kaldt antallet af kriminelle unge for "mange", og avisen opnåede at få socialrådmand Hans Halvorsen til at tage den bekymrede mine på.
Boligforeningen Århus Omegn, som udfører en markant boligsocial indsats, er grundigt træt af, at et af medierne igen er med til at "…fastholde Viby Syd som et område, hvor problemerne er uoverskuelige."
Sådan skriver boligforeningens nyansatte konsulent Jan Borum, der har stor erfaring på området, da han tidligere var ansat i Socialcenter Syd.
Han gør i en pressemeddelelse opmærksom på, at ungdomskriminaliteten er lavere end for gennemsnittet af udsatte bydele. Og at den er næsten nede på niveau med hele Århus Kommune.
"Jyllandspostens beskrivelse svarer på ingen måde til den oplevelse, som vi, der arbejder i området, har af virkeligheden. Den svarer heller ikke til den beskrivelse, som politiet har tilkendegivet, når de deltager i Partnerskabets styregruppemøder. De fortæller, at der er fredeligt og roligt i Viby Syd,"
siger Jan Borum.
Kriminaliteten er faldende, men ikke forsvundet
Jan Borums tal ser sådan ud:
I område 9, som Viby Syd hører under, faldt kriminaliteten fra 3,38 % i 2007/08 til 2,70 % i 2008/09 mod Århus Kommunes tilsvarende tal på 2,41 % til 2,26 %. Når tallet for antal sigtede i 2009 er 28 i Viby Syd betyder det, at der er et fald i antal sigtede fra 36 i 2007/08 og 35 i 2008/09 og til nu 28 for hele 2009.
"Det er da en positiv udvikling," siger boligforeningens konsulent og slutter:
"Fremover glæder vi os til at få helhedsplanen for Viby Syd implementeret, sammen med yderligere boligsociale aktiviteter, som vi ansøger Landsbyggefonden om støt-te til. Vi er sikre på, at det vil gøre Viby Syd til et endnu bedre sted at bo for både familier, børn og unge. Det vil garanteret også være med til at gøre kriminalitetsforebyggelsen endnu bedre."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.