Lederen af Globus1 Hans Henrik Lamp har med tilfredshed konstateret, at både piger og drenge får lov til at være længere ude af deres forældre end aftalt, når de ringer fra Globus1.
Globus1: Målsætning holder
Publikationen ’En bydel blev sat i bevægelse’ konstaterer ved Urbanprogrammets afslutning i 2007 (side 55), at Globus1 opfylder sin målsætning om "— at fremme integration, bevægelse, multianvendelse og ikke mindst samvær for borgerne i Vestbyen."
Efter Hans Henrik Lamps opfattelse holder målsætningen stadig. "Det er ikke et krav at være i forening for at komme i Globus1," pointerer Han Henrik Lamp, "Globus1 er også et værested, selv om vi ser det som et mål at skabe foreningsliv. Teoretisk kan foreninger og væresteds-funktion ikke leve i samme hus, men i praksis er det, hvad der sker i Globus1."
Hans Henrik Lamp uddyber: "Når vi tildeler foreninger haltid, aftaler vi åbenhed over for nye medlemmer, og vi forsøger løbende at formidle muligheder for nye medlemmer til foreningerne."
På vej mod 100.000 besøgende årligt
Ifølge Hans Henrik Lamp kan der være op til fire forskellige brugere og 3-400 mennesker samtidigt i Globus1: "Vi har åbent 301 dage om året kl. 8-23 alle ugens dage. Det årlige brugertal er på 75.000, og jeg er sikker på, at vi om tre år har passeret de 100.000."
Foreningsbrugerne er nu oppe på 58, og tallet stiger, om end svagt. Foreningerne dækker såvel idræt som kultur. "Globus1 er målrettet etniske foreninger," minder Hans Henrik Lamp om, "og det betyder, at 70 procent af vores haltider går til etniske foreninger, men ikke nødvendigvis kun fra Vestbyen. Så længe andre bydele ikke har tilsvarende lokale muligheder, prioriteres etniske foreninger derfra også."
Globus1 ejes af Kommunen og Brabrand Boligforening i fællesskab, og driften er kommunalt finansieret.
EM i u21-fodbold og dans med 150 børn
Hans Henrik Lamp løfter sløret for, at Globus1 i sommeren 2011 på idrætssiden er med i organiseringen af europamesterskabet i U21-fodbold.
En gruppe med Århus Symfoniorkesters musikchef Palle Kjeldgaard i spidsen tropper op for at aftale detaljer om en stor kulturel satsning den 18. og 19. november i år med deltagelse af Symfoniorkestret, Archauz, Dansens Hus og ikke mindre end 150 børn fra forskellige skoler i byen. Gennem en kunstnerisk proces er formålet med dans og musik at skabe forståelse mellem børn, der normalt ikke omgås hinanden.
Syværksted stadig til rådighed
Publikationen ’En bydel blev sat i bevægelse’ omtaler succes med et syværksted. Med en afvæbnende latter fortæller Hans Henrik Lamp, at aktiviteten ikke overlevede tabet af projektmidler: "Men lokalet og symaskinerne står der endnu og er til rådighed, og vi har skam ingen planer om at fjerne dem." – Og syværkstedet bruges til nogle af de mange ferieaktiviteter, som Globus1 tilbyder børn og unge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.