Det er en underfundig og mangfoldig verden, der åbner sig, hvis du kommer forbi beboerhuset Tousgårdsladen på Edw. Rahrs Vej her i efteråret. Du kan både nyde livlige børns kunst og mere tænksom og underfundig kunst, som Jørgen Andreasen står bag.
Først Jørgen Andreasen. I mange af af hans malerier støder middelalderlige elementer som for eksempel et træ-køretøj med store hjul sammen med nutidigt legetøj som en mini plastic-soldat. Sammenstødet er humoristisk, ligesom materialekombinationen også er det.
For Jørgen Andreasen er religion, videnskab og historie arvegods, der er nødvendig for at forstå samtiden. Inspirationen til flere af de billeder, som udstilles i Laden, kommer bl.a. fra Noahs Ark, en gammel og samtidig meget moderne fortælling, om hvem der lukkes ind i varmen, og hvem der lukkes ude. Man kan se mange andre historier i malerierne.
Børn udstiller en hval
Jørgen Andreasen underviste sammen med Anja Raithel i hele uge 31 en gruppe børn, som afprøvede kul og acrylfarver på papir, masonitplader og lærred. En række af deres værker kan også ses i Laden i denne tid. 
Det summede af arbejdsiver og liv, da børnene mellem 7 og 12 år prøvede  forskellige teknikker som maling, kul og blyant. Børnene prøvede bl.a. at male selvportrætter på lærred. Det gav også anledning til snak om, hvor vi hver især kommer fra. 
Deres fælles opgave var at skabe et stort træ-relief, hvis omdrejningspunkt var en hval. Du kan komme forbi og se ”hvalen” i Tousgårdsladen og samtidig få indblik i Jørgen Andreasens legende malerier.

Udstillingen er åben i september, oktober og november. 
www.tousgaardsladen.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.