En ny tendens blandt kristne er at flytte til udsatte boligområder, hvor der overvejende bor i indvandrere. Det kunne Kristelig Dagblad fortælle i går med en kristen gruppe i Gellerupparken som eksempel.

Det kristne missionerende fællesskab Ghetto Fever, som hører under Århus Valgmenighed, består af 13 voksne og børn, der alle bor i Gellerupparken.

I begyndelsen var det Richard Wegeberg Nebel og hustruen Anna Margrethe, der efter at være blevet enige om at flytte til Gellerup for at blive en del af området, inviterede andre ud for at leve i fællesskab med dem: ”Vi blev enige om, at det kunne være spændende at invitere andre med derud at bo for at leve i fællesskab med dem," fortæller Richard Wegeberg Nebel.

Ghetto Fever mødes en gang om ugen. Til bøn, spisning, lovsang, filmaften, undervisning, m.m., og at de fra tid til anden inviterer deres naboer med. Derfor har de haft besøg af somaliere, tyrkere og libanesere. Godt naboskab betyder meget for Ghetto Fever: "Ordet nabo er et andet ord for næste, så tanken om at elske sin næste, som Jesus opmuntrer os til, bliver egentlig meget konkret og enkel, når alle ens naboer er ens næste."

Handler ikke kun om at missionere
Artiklen fra Kristelig Dagblad fortæller, hvordan den kristne organisation KFUM og KFUK råder over fire lejligheder og et hus i Gellerup, hvor beboerne også ønsker at sprede det kristne budskab. Men formanden for Gellerup KFUM og KFUK, Anders Bæk, understreger, at det ikke kun handler om at missionere: ”Det handler mere om at skabe respekt mellem religioner. Derfor har vi for eksempel Gettogether, et projekt, hvor unge i foreningen leger med børn i området. Vi er her, fordi vi gerne vil lave fedt børne- og ungdomsarbejde, og vi har fået råderet over billige lejligheder for at lokke unge herud.”

Artiklen fortæller også, at samme tendens findes i Mjølnerparken i København. Interkulturel konsulent og minoritetsforsker Anne Boukris er positivt indstillet: "Det kan medvirke til at åbne for en interreligiøs og interkulturel dialog, når unge kristne flytter til ghettoen med hele deres værdiapparat med nærvær og vilje til at møde ‘den anden’.” Mens formanden for Danske Kirkers råd, Anders Gadegaard, er mere skeptisk: ”Det kan bidrage positivt til integrationen, hvis det bliver gjort rigtigt. Men man skal være på vagt, hvis der er tale om en utvetydig missionsstrategi. Man skal ikke have travlt med at omvende, men travlt med at respektere og forstå hinanden som mennesker. Har man for travlt med at omvende, bliver det svært at skabe tillid,”.
Mere om Ghetto Fever: http://aarhusvalgmenighed.dk/index.php?id=80&no_cache=1&sword_list[]=fever
Og om KFUM og KFUK i Gellerup:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.