Hvis du er kvinde på mindst 23 år, bliver du nu inviteret til at svare på nogle få spørgsmål om livmoderhalskræft. Det er journaliststuderende Ane Thorhauge Sørensen, der skriver eksamensopgave om kvinders deltagelse i undersøgelser, og du finder linket til undersøgelsen nederst i denne artikel.
"Jeg er ved at lave en eksamensopgave om forholdet til det danske sygehusvæsen. Mere præcist handler det om kvinders deltagelse i forebyggende undersøgelser mod livmoderhalskræft," siger Ane Thorhauge.

"Blandt alle kvinder i Danmark er det hver fjerde, der ikke deltager i undersøgelserne. Jeg har talt med et par læger, som mener, at det især er kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, der ikke deltager. Undersøgelser viser at de forebyggende undersøgelser betyder, at meget færre kvinder får livmoderhalskræft."

Hun har lavet et lille spørgeskema, der skal give et svar på, hvor mange der ikke deltager og hvorfor.

Ønsker svar fra alle kvinder
"For at kunne vise sagen fra begge sider, vil jeg rigtig gerne have svar fra både etnisk danske kvinder og kvinder med anden etnisk baggrund end dansk.
Derfor er det vigtigt for mig, at spørgeskemaet når ud til en bred gruppe, og også til områder i Danmark hvor der bor mange med anden etnisk baggrund, så det ikke kun er etnisk danske, kvinder der svarer," fortæller Ane Thorhauge og understreger, at spørgeskemaet er 100 procent anonymt.
Hun har lagt spørgeskemaet ud et par andre steder også, men håber, at kvinder på mindst 23 år vil udfylde skemaet her. 23 år er den alder, man skal have for at kunne blive indkaldt til forebyggende undersøgelser.

"Hvis du har spørgsmål, eller hvis du har lyst til at se det endelige resultat, er du velkommen til at skrive til mig på: atsoerensen@mail.djh.dk"

Følg dette link til spørgeskemaet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.