"Det er en god idé at gøre Gellerup pænere, men hvis der kommer flere forretninger her i stedet for boligblokke, tror jeg, at de bliver røvet. Nu tager de kriminelle drenge til Digterparken eller Åbyhøj for at begå indbrud, men hvis der fremover ligger en butik fem minutter væk, røver de den i stedet for."
Denne noget anderledes vinkel på helhedsplanen kommer fra 18-årige Abdallah Asmar, der går på Teknisk Skole i Århus og har boet i Gellerup næsten hele sit liv. I et portræt af Abdallah fortæller han åbent om sine egne erfaringer med kriminalitet og er ved at lægge denne del af livet helt bag sig.
Midlet er blandt andet, at han praktiserer  sin religion mere end før:
"Det er en god måde at undgå problemer på, fordi det minder mig om, at det ikke er OK at være voldelig, stjæle eller lave ballade. I går aftes var jeg i moskéen med nogle tidligere kriminelle fra Vollsmose, som også er begyndt at praktisere mere."

Elsker Gellerup
Abdallah elsker Gellerup, og selv om han er flyttet til Århus Nord, har han beholdt sit værelse i Gellerup og opholder sig mest her – fordi han foretrækker livet her.
"Gellerup er ikke en verden for sig. Men man kalder det et parallelsamfund, fordi folk er tavse. De ringer ikke til politiet, når der er ballade. Det er ikke fordi, imamerne blander sig, men fordi politiet ikke gør noget. Hvis der er en, der er ved at blive overfaldet, kommer de en halv time senere, selvom stationen ligger så tæt på. De vil have 200 betjente til området, men der er betjente nok, de er bare amatører.
Jeg har lagt mærke til, hvordan medierne opfører sig, når der er ballade her i området. Først vil de gerne høre politiets rapporter – det kan de sælge i en uge. Så kommer de til os og vil høre vores mening, og hvordan politiet har behandlet os – det kan de sælge den næste uge. Vores mening kommer altid til sidst."
.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.